2.000 børn skal samle affald i Skanderborg Kommune

Image
Foto: Ditte Valente

Der er rekordstor opbakning fra landets skoler og dagtilbud, til Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling i uge 13. Alene i Skanderborg Kommune skal 2.000 børn ud at samle andres efterladte skrald.

Snart lyder startskuddet til den årlige forårsrengøring af den danske natur. I hele landet trækker danskere udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder rundt omkring – og traditionen tro går børnene forrest.

I løbet af skoleugen 28. marts til 1. april skal 2.000 børn fra skoler og dagtilbud i Skanderborg Kommune ud at samle affald. Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets udgave af Affaldsindsamlingen. På landsplan deltager flere end 164.000 børn – det højeste antal nogensinde.

»Det er intet mindre end fantastisk, at skolerne og dagtilbuddene bakker så massivt op, og at så mange børn skal deltage på Affaldsindsamlingen i år. Ikke alene gør det en konkret og synlig forskel, når så mange giver en hånd med – det er også en håndgribelig måde at lære børnene, hvor vigtigt det er at passe ordentligt på naturen og miljøet. Og det er helt afgørende, hvis vi skal løse problemet med henkastet affald på den lange bane,« siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Skal tælle engangsemballage

Når børnene skal på jagt efter henkastet affald, er sigtekornet stillet særligt skarpt på kaffekopper, slikpapir og andre former for engangsemballage.

Hvert år laver Danmarks Naturfredningsforening en opgørelse over, hvor mange kilo affald der er blevet samlet i forbindelse med Affaldsindsamlingen, men som noget nyt bliver børnene også bedt om at tælle, hvor mange stykker engangsemballage de finder.

I år sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange typer af engangsemballager, der alt for ofte bliver smidt på gaden og i naturen. Ikke alene skal det afdække problemets omfang – optællingen tjener også et pædagogisk formål.

Som led i Affaldsindsamlingen får skolerne og dagtilbuddene adgang til helt nye digitale undervisningsmaterialer, der bl.a. skal gøre børnene klogere på affald, affaldsforebyggelse og ikke mindst sammenhængen mellem affald og klima.

Hylder affaldsheltene

Når skoleeleverne har været i marken, er der ikke kun spænding om, hvor mange kilo affald og hvor meget engangsemballage de har fundet.

Merrild, der er officielt partner på Affaldsindsamlingen, ønsker at hylde skolerne og de ihærdige elever, som alle er sande affaldshelte. Derfor sætter de igen i år et gavekort på 25.000 kr. på højkant til et grønt skoleprojekt på en af de deltagende skoler.

Børnene er ikke de eneste, der skal samle affald i uge 13. Foreninger, idrætsklubber, virksomheder og ikke mindst private borgere deltager også i indsamlingen.

Lørdag d. 2. april og søndag d. 3. april kulminerer affaldsugen med hundredvis af offentlige affaldsindsamlinger i hele landet. På www.affaldsindsamlingen.dk kan man finde en oversigt over indsamlingerne. Her kan man også oprette sit helt eget arrangement.

Læs Galten Folkeblad 16. marts 2022

Del på
Galten Tømrer og Snedkerforretning

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block