86.119 fondskroner til lokale foreninger

Image
Repræsentanter for modtagere af midler fra Sparekassen Danmark Fonden Galten. I denne omgang var der donationer til Kirstinelund Ridecenter, HIK Basket, Harlev/Skovby, Galten Byfest, SkulpturBy Galten, Galten Skovby Minigolf og, Seniorforeningen for Galten og omegn. Bagest til højre ses afdelingsdirektør for Sparekassen Danmark i Galten, Morten Greve

De store smil var endnu en gang fremme hos repræsentanter for lokale foreninger, da der blev uddelt midler fra Sparekassen Danmark Fonden Galten.

Blandt modtagerne var Galten Byfest der fik en donation på ikke mindre end 50.000 kr.

»Jeg tror ikke, jeg siger for meget, når jeg siger, at vi i Galten har én af de bedst arrangerede byfester i Danmark med en diversitet så stor, at der er noget for alle aldre,« sagde afdelingsdirektør for Sparekassen Danmark i Galten Morten Greve ved overrækkelsen og tilføjede:

»For et par år siden skulle der have været jubilæumsfest. Det satte corona en stopper for. Men nu går den ikke længere corona! Nu bliver den slået af et brag af en jubilæumsfest.«

Opfordrer til at handle lokalt

Foruden de 50.000 kroner til Galten Byfest var der donationer til følgende: Kirstinelund Ridecenter (10.000 kr.), HIK Basket, Harlev/Skovby (5.000 kr.), SkulpturBy Galten (10.000 kr.), Galten Skovby Minigolf (6.619 kr.), Seniorforeningen for Galten og omegn (4.500 kr.).

Det er efterhånden blevet en god tradition med fondsaftenerne. Det giver fondens bestyrelse mulighed for at høre historierne bag de ansøgninger, der kommer ind.

Fra fondens side er der et stort ønske om, at modtagerne af fondsmidler bruger pengene lokalt.

»Vi tjener pengene lokalt. Og en del af de penge, vi tjener, går tilbage til lokalsamfundet. Vi ønsker at pengene understøtter de lokale virksomheder og de medarbejdere, der er ansat i virksomhederne. Derfor beder vi modtagerne om at handle lokalt. Også selv om det skulle være dyrere end at handle på nettet,« siger en glad afdelingsdirektør.

Alder tvinger bestyrelsesmedlem til at udtræde

På aftenen blev der også lejlighed til at takke bestyrelsesmedlem Erling Thøgersen for mange års tro tjeneste i fonden. Grundet en bestemmelse i vedtægterne om, at man skal udtræde af bestyrelsen, når man runder 75 år, er Erling Thøgersen nødt til at stoppe.

»Det har både været en kæmpe ære og fornøjelse at arbejde sammen med Erling i bestyrelsen. Han vil virkeligt blive savnet,« påpeger afdelingsdirektør Morten Greve.

Læs Galten Folkeblad 12. april 2022

Del på
John Frandsen

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block