Bagværk til den store guldmedalje

Image
Bagværk til den store guldmedalje
20-årige Camilla Stampe-Degn fra Galten har netop vundet guldmedalje i 'Årets Talent for bagerlærlinge'.
En af Danmarks mest talentfulde lærlinge i bagerfaget kommer fra Galten.
Det har Camilla Stampe-Degn "papir på" efter hun i konkurrence med 400 bagerlærlinge fra hele landet har vundet guldmedalje i 'Årets talent for bagerlærlinge'.
Årets Talent er en konkurrence for alle bagerlærlinge. I august deltog Camilla i den indledende runde. 
»Her skulle man aflevere to brød samt opskrift og fremgangsmåde. Dette blev bedømt af en jury,« siger Camilla.
»Efter den indledende runde, fik jeg en mail om, at jeg var en af de 90 finalister til konkurrencen, som fandt sted 26. september i København. Her skulle vi medbringe tolv brød, som blev vurderet af en ny jury. Juryen bestod af to fagmænd og en forbruger, som sammen skulle bedømme ud fra både smag, skorpe, udseende og kreativitet,« forklarer Camilla.
Scorede guld med kastanjeblomst
Alle finaledeltagerne modtog et diplom som et klap på skulderen for at være nået til finalen. Derefter blev der kåret guld, sølv og bronze.
Camilla deltog i kategorien 'Specialbrød', hvor hun vandt guld, og onsdag i denne uge får hun således overrakt en guldplakette på sin læreplads, Bagergården i Hinnerup.
Camilla døbte konkurrencebrøddet “Kastanjeblomst”. Brøddet indeholder ristede kastanjer, ristede valnødder, hørfrø og fuldkornshvedemel.
Mette Blomsterberg inspirerede
»Da jeg i 2014 gik ud af 9. klasse, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg gerne ville være konditor. Jeg brugte meget tid på at se programmer med Mette Blomsterberg, og jeg interesserede mig i det hele taget meget for det kreative arbejde,« fortæller Camilla om baggrunden for, at hun valgte at gå bagervejen. 
»Jeg tog et år på efterskole, både for at blive modnet, men også for at få en oplevelse og nye bekendtskaber. Derefter startede jeg på Aarhus Tech. Grundforløb 1 varer cirka et halvt år, og her kommer man både omkring fag som kok, slagter, ernæringsassistent, bager, konditor osv. 
Herefter tog jeg direkte videre på grundforløb 2 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Grundforløb 2 varer også cirka et halvt år, og her vælger man en specifik uddannelse, som man sig fordyber sig i,« fortæller Camilla.
62 ansøgninger uden udbytte
Camillas uddannelsesvalg blev selvfølgelig bager/konditor.
»Allerede da jeg gik på grundforløb 1, var jeg rundt med ansøgninger til en konditorlæreplads. Da jeg var ved at være færdig med grundforløb 2, havde jeg været ude med i alt 62 ansøgninger i hele landet. Jeg havde personligt afleveret hver og én, endda helt i København. Intet gav desværre resultat, så jeg valgte at søge som bager i stedet, men stadig med henblik på at gå videre som konditor bagefter,« fortæller Camilla. 
DM-deltager næste år
»I dag har jeg en rigtig god læreplads hos Jørgen Pedersen i Bagergården i Hinnerup. Jeg har været i lære siden august 2016 og jeg er utrolig glad for det. I starten var jeg lidt skeptisk omkring mødetiderne, men i dag er jeg helt vild med at møde om natten. Mange tror, at det er enormt svært, at få en hverdag til at hænge sammen som natbager, men det handler som så meget andet bare om tilvænning,« konkluderer Camilla.
Umiddelbart inden sit tredje og nu afsluttede hovedforløb på Uddannelsescenter Holstebro, deltog Camilla i Lokal Skills 2018, hvor hun opnåede en flot andenplads. Dermed kan hun se frem til at skulle deltage i næste års DM i Skills. 
»Jeg drømmer om at blive udlært både bager og konditor. Engang i fremtiden, er min store drøm at få mit eget,« slutter den talentfulde bagerlærling.
Læs Galten Folkeblad 9. oktober 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block