Gyvelhøjskolen er gået mobilfri

Image
Gyvelhøjskolen er  gået mobilfri
Skoleleder ved Gyvelhøjskolen, Pia Weedfald Hansen omgivet af Nicklas Cronholm Andersen og Malthe Sand Jensen, der begge sidder i skolens elevråd.
Siden sommerferien har Gyvelhøjskolen i Galten været mobilfri for skolens elever i skoletiden. 
Af Sara Stampe, erhvervspraktikant
Med virkning fra starten af dette skoleår er elevernes mobiltelefoner blevet indsamlet om morgenen og først udleveret igen kl. 15 når eleverne har fri. 
»Skolen bruger dog stadig mobilerne i skoletiden men som et arbejdsredskab. Resten af tiden står de i en kasse i et aflåst skab i klassen,« forklarer skoleleder Pia Weedfald Hansen og uddyber:
»Reglen er ikke indført for at gøre livet surt for eleverne, men for at hjælpe dem med ikke kun at kigge i telefonen, men snakke sammen i stedet.«
Styrker det sociale
Forskning viser at eleverne skulle lære bedre når der ikke ligger en mobil ved siden af dem, men det skulle også gøre eleverne mere sociale.
I visse tilfælde er det relevant at bruge mobiltelefonerne i timerne, men nogle lærere forsøger helt at undgå mobilerne i timerne. 
»Skulle det ske at man “glemmer” at aflevere sin mobil, og man bliver opdaget med den senere på dagen, bliver den lagt ind til os på kontoret,« fortæller Pia.
For nylig indførte skolen en regel om at kontoret kan beholde mobilen natten over hvis de føler, at det er nødvendigt i situationen, eller hvis en elev flere gange er blevet taget i at “glemme” at aflevere mobiltelefonen. 
Denne regel er blevet inspireret af §52 i folkeskoleloven og skolebestyrelsen bakker op om den nye regel, fremgår det af en information som blev sendt ud til alle elever og forældre da det viste sig nødvendigt.
Skolelederen mener dog at eleverne er gode til at overholde reglen, og siger også, at de næsten ikke har modtaget mobiltelefoner på kontoret siden skoleåret startede.
To medlemmer af skolens elevråd, Nicklas Cronholm Andersen fra 7.a. og Malthe Sand Jensen fra 6.c er enige i at mobilpolitikken har gjort noget godt for fællesskabet og det sociale blandt eleverne.
»Der er mange flere der går udenfor og spiller bold eller snakker, men der er også nogen der bare sidder inde i klassen med deres computere og er sammen på den måde,« siger Nicklas.
»Det er også blevet sjovere  at være udenfor i de frikvarterer hvor vi skal være udenfor, nu hvor folk ikke tager deres telefoner med ud,« tilføjer Malthe Sand Jensen.
Evaluering i efterårsferien
Skolens næste skridt vil være at evaluere, hvordan det er gået med mobilpolitikken. Det sker i efterårsferien.
»Måske skal der justeres lidt her og der,« siger Pia Weedfald Hansen. 
Hun tænker også at skolens næste overvejelse vil være, hvordan man kan gøre computere til udelukkende at være et arbejdsredskab i skoletiden, i stedet for at eleverne bare går på Messenger og Facebook med dem.
Læs Galten Folkeblad 9. oktober 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block