Der var gang i skolekøkkenet på Gyvelhøjskolen torsdag aften, da 14 børn og voksne lavede klimamad sammen.
Der er masser af klima i indkøb og mad. Det hørte deltagerne om, inden de selv indtog køkkenet og lavede forskellige spændende retter, som især var baseret på årstidens danske grøntsager, linser og kikærter.
- Det var en god måde at få en oplevelse sammen. Jeg lærte mange nye opskrifter. Bl.a. troede opdagede jeg, at rå jordskokker smager fantastisk; meget anderledes end kogte, lød en af aftenes kommentarer.
- Det var en overraskelse for mig, at danskerne spiser mere kød end amerikanerne... Det er også lidt rystende, sagde en anden deltager.
Endnu to gange klimamad
Arrangementet var det første af tre, hvor deltagerne laver klimamad. Det er således stadig muligt at være med enten i Skanderborg den 21/1 eller i Hørning den 28/1. Begge gange kl. 16.30-19. Tilmelding foregår til klimahelten@skanderborg.dk. Læs mere på www.klimahelten.dk.
Del af Klimafesten
Arrangementerne med klimamad er blandt de mange arrangementer, som Skanderborg Kommune afholder under kampagnen 'Klimafesten' i januar, februar og marts. De er samtidig eksempler på, at det ikke behøver at være kedeligt at gøre noget for klimaet.
Instruktøren/kokken ved torsdagens arrangement var Tine Sædholm Pedersen, som er en lokal "klimahelt", der brænder for miljøet, og gerne vil inspirere andre til også at ændre adfærd. Det skete i samarbejde med Skanderborg Kommune, som stod for alt det praktiske omkring arrangementet.
- Vi vil meget gerne understøtte andre, som har lyst til at engagere sig i at gøre noget for klimaet. Sammen kan vi nå meget længere end hver for sig. Det er jo også umuligt for kommunen at redde klimaet alene; det er en fælles opgave, lyder opfordringen fra klimakoordinator Susanne Skårup og tilføjer, at interesserede med en god ide meget gerne må kontakte kommunen.
Del på
Der er masser af klima i indkøb og mad. Det hørte deltagerne om, inden de selv indtog køkkenet og lavede forskellige spændende retter, som især var baseret på årstidens danske grøntsager, linser og kikærter.
- Det var en god måde at få en oplevelse sammen. Jeg lærte mange nye opskrifter. Bl.a. troede opdagede jeg, at rå jordskokker smager fantastisk; meget anderledes end kogte, lød en af aftenes kommentarer.
- Det var en overraskelse for mig, at danskerne spiser mere kød end amerikanerne... Det er også lidt rystende, sagde en anden deltager.
Endnu to gange klimamad
Arrangementet var det første af tre, hvor deltagerne laver klimamad. Det er således stadig muligt at være med enten i Skanderborg den 21/1 eller i Hørning den 28/1. Begge gange kl. 16.30-19. Tilmelding foregår til klimahelten@skanderborg.dk. Læs mere på www.klimahelten.dk.
Del af Klimafesten
Arrangementerne med klimamad er blandt de mange arrangementer, som Skanderborg Kommune afholder under kampagnen 'Klimafesten' i januar, februar og marts. De er samtidig eksempler på, at det ikke behøver at være kedeligt at gøre noget for klimaet.
Instruktøren/kokken ved torsdagens arrangement var Tine Sædholm Pedersen, som er en lokal "klimahelt", der brænder for miljøet, og gerne vil inspirere andre til også at ændre adfærd. Det skete i samarbejde med Skanderborg Kommune, som stod for alt det praktiske omkring arrangementet.
- Vi vil meget gerne understøtte andre, som har lyst til at engagere sig i at gøre noget for klimaet. Sammen kan vi nå meget længere end hver for sig. Det er jo også umuligt for kommunen at redde klimaet alene; det er en fælles opgave, lyder opfordringen fra klimakoordinator Susanne Skårup og tilføjer, at interesserede med en god ide meget gerne må kontakte kommunen.