Natteravnene i Skanderborg kommune har brug for at få flere aktive medlemmer – særligt i Galten, Hørning og Skanderborg-området.
Tre voksne går en tur i Skanderborg. De er alle iklædt de karakteristiske gule jakker med et tydelig logo fra Natteravnene.
Denne aften har de uddelt 170 bolcher og en del kondomer, hjulpet en 16 årig pige der havde fået rigeligt med alkohol med at komme hjem, hyggesnakket med mindst 30 forskellige unge om det gode vejr, kærester, festerne og meget mere.
Dette er et klassisk scenarie for Natteravnene i vores byer i Skanderborg kommune. En gruppe voksne der har det klare mål, at være med til at skabe tryghed for vores unge i kommunens byer ved blot at være tilstede blandt de unge i de sene aften og nattetimer fortrinsvis fredage og lørdage.
»I SSP-samarbejdet i Skanderborg kommune er vi meget opmærksomme på at skabe de bedst mulige trygge rammer for vores børn og unge. Den allervigtigste part i dette er, at forældrene eller andre borgere i kommunen bidrager med det de kan. Det er det gamle ordsprog ”Der skal en helt landsby til at opdrage en ung”, som udmøntes i praksis. Hvis vi kan gøre noget til at forebyggelse bliver en folkesag – så gør det den helt store forskel,« siger SSP-konsulent Marlene Skousbøll Bendix.
Nødvendigt med nye generationer
I Skanderborg kommune har der de senere år været fire grupper af Natteravne i Ry, Skanderborg, Hørning og Galten. Der har været perioder hvor det er gået rigtig godt med at få frivillige Natteravne – og der har været perioder, hvor det har været svært. Det er hele tiden nødvendigt at der kommer nye generationer af Natteravne til. Det er voksne i alle aldre der går som Natteravn, dog er der flest som også er forældre til teenagebørn.
SSP-samarbejdet i Skanderborg kommune opfordrer voksne frivillige til at tage en tørn i Natteravnene.
»Det kræver kun at man er klar til at bruge 1-2 aftener i løbet af en sommer, hvor man sammen med to andre går en tur i nattelivet – og der er behov i alle kommunens større byer,« siger SSP-konsulent Bo Østergaard.
Lokalbetjent Vagn Stensig Kristensen supplerer:
»Vi har haft Natteravne i Ry i snart 16 år, og de gør en forskel. Det er vigtigt at hele byen er med til at tage et fælles ansvar for vores børn og unge, og derfor sætter vi stor pris på at Natteravnene går en tur, for at møde de unge der hvor de opholder sig. Det er helt klart med til at skabe tryghed for de unge. Så vi vil gerne opfordre forældre til at være med.«
Også for de gulklædte natteravne er det en givende indsats.
»Det er så fedt at være Natteravn, Jeg elsker den gode dialog vi har med de unge og vi bliver altid taget godt i mod,« siger Stine Højte.
Fakta
Vil du vide mere eller melde sig til Natteravnene i Skanderborg kommunes byer, så kan du gå ind på Natteravnene.dk og finde de enkelte foreningers kontaktoplysninger eller skrive til natteravnene@socialtansvar.dk
For Natteravne-afdelingen i Galten og Hørning kan man også kontakte Torben Wallner tlf. 3166 7440.