Camilla Stampe-Degn fra Galten må betegnes som et af de større talenter inden for bager- og konditorfagene.
Efter at have bestået sin uddannelse som bager hos Bagergården i Hinnerup med bronzemedalje-hæder ved svendeprøven, og oplevet succesfuld deltagelse ved flere fagkonkurrencer, kastede Camilla Stampe-Degn fra Galten sig direkte over yderligere en uddannelse. Denne gang som konditor.
Her stod svendeprøven 1. juli og som forventeligt klarede Camilla også den hurdle med bravur.
»Prøven foregik på Danmarks eneste konditorskole, ZBC i Ringsted. Vi var otte elever oppe til svendeprøven, og vi havde to skuemestre, der skulle vurdere os alle fra top til tå. Sådan en dag bliver der givet ufatteligt mange karakterer. Alt fra hygiejne, håndtering, udarbejdning og så videre,« fortæller 23-årige Camilla Stampe-Degn om oplevelsen ved svendeprøven.
Syv timer lang prøve
Prøven varede 7 timer og 45 minutter. Forud for svendeprøven skulle deltagerne have bestået en teoriprøve, som Camilla bestod med et 10-tal. Derudover skal man aflevere en skriftlig opgave, også kaldet en svendemappe, hvori der er udarbejdet opskrifter, fremgangsmåder, kalkulationer osv.
»Til den praktiske del af prøven har man nogle opgaver som man på forhånd har mulighed for at forberede sig på og så har man nogle opgaver, som man ikke ved før man trækker dem en uge forinden,« fortæller Camilla.