Øl-foredrag med fem smagsprøver

Image
Bliv klogere på processerne bag ølbrygning ved et offentligt foredrag i naturvidenskab tirsdag d. 10. november kl. 19.00 i Bio Huset.

Interesserer du dig for øl så få udvidet din horisont ved et offentligt foredrag i naturvidenskab i Bio Huset.

Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet og kan opleves i Bio Huset tirsdag d. 10. november kl. 19.00. I billetprisen på 30 kr. indgår smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Foredraget har titlen 'Smagen af øl' og har brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium som forelæsere.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Foredraget varer 2,5 timer inkl. en pause på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget.

Læs Galten Folkeblad 4. november 2020

Del på
Berger Optik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block