Image
Med sammenlagt 1640 sjip blev det til hjemmebanesejr for Skråvejens SFO i sjippekonkurrencen.

Årets OL med deltagere fra SFO'erne ved Gyvelhøjskolen, Stjærskolen, Låsby Skole og Skovbyskolen blev anderledes end planlagt grundet tekniske udfordringer og vejrets indflydelse.

»Vores fælles opstart udfordrede børn og voksnes tålmodig da lydanlæg mistede pusten og vores nationalsang, OL-ed og fælles opvarmning dermed blev forsinket. Vi kom dog alle op i tempo og fik varmen med fælles opvarmning og så var børn klar til at dyste,« fortæller Jonas Thomsen, SFO- og Indskolingsleder for 0.-2. klasse ved Skovbyskolen.

Cirka 620 børn fordelte sig ud til turneringer i pigefodbold og hockey for drenge.

Her blev der kæmpet intenst og ihærdigt for at modstå vejrets lune og modstandernes kræfter.

Samlet vinder i pigefodbold blev Skråvejens SFO. I hockey-turneringen blev vinderen fundet uden finale, men med flest point. Her løb Låsby med sejren.

Rundt på hele området skulle der dystes i forskellige discipliner. Sjippe-konkurrencen krævede som altid at de voksne holdt tungen lige i munden når der skulle tælles inden vinderen Skråvejens SFO med sammenlagt 1640 sjip blev fundet.

»På vores store grønne areal var der to discipliner i gang – støvlekast og stjernedyst. Støvlekast-vinderen findes ved det længste kast af alle deltagere. Her blev det Jakob, 1.a fra Skråvejens SFO der vandt.

I stjernedysten kunne børnene vælge flere forskellige øvelser at tjene point på. Også her løb Skråvejens SFO med sejren.

Våde pirater

På asfaltens hårde og våde underlag kunne der til tider være frygt for at blive kørt over da ihærdige mooncar-racere piskede afsted rundt om banen. Børnene passede på hinanden, men der blev gået til den. Samlet vinder med 179 omgange blev Stjær SFO.

»Piratløbet på vores skib krævede, at børnene brugte kroppen til at komme igennem skibets udfordringer og derved samle point ind. En våd fornøjelse på skibet blev vundet af Skråvejens SFO,« fortæller Jonas Thomsen.