I fredags i Kulturhuset uddelte Skanderborg Kommune priserne Årets Idrætsudøver, Årets Leder og Skanderborgprisen Sporen.
For 13. gang har Skanderborg Kommune uddelt årets priser til ildsjæle inden for forenings- og kulturlivet.
Foreninger og enkeltpersoner har indstillet stærke lokale kandidater, der er med til at gøre en forskel på kultur-, forenings- eller idrætsområdet.
En bedømmelseskomite, bestående af repræsentanter fra Skanderborg Idrætsråd, Landsbyfællesskabet, Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd og Folkeoplysningsudvalget, har vurderet indstillingerne og udpeget de tre prismodtagere.
Årets Idrætsudøver: Thomas Sommer Arnoldsen
Thomas Sommer Arnoldsen er 20 år og i dag seniorspiller på herreligamandskabet hos Skanderborg Håndbold.
Thomas har spillet i Skanderborg Håndbold siden han var fem år og fik som kun 19-årig debut som senior i sæson 20-21.
For fire år siden kom Thomas Sommer Arnoldsen på ungdomslandsholdet under Dansk Håndbold Forbund, og han var anfører på det mandskab, der deltog i EM i U21 i Portugal.
I forårssæsonen blev Thomas udtaget til det danske A-landshold, men måtte melde fra på grund af en skade.
Thomas er nærmest gået fra den ene kåring til den anden. F.eks. blev han kåret som Årets Talent i den danske herreliga, og i Skanderborg-Aarhus Håndbold blev Thomas kåret som Årets spiller sæson 2021-22.
Årets Leder: John Haarup Laursen, Stjær
John Haarup Laursen er formand for Stjær Boldklub og har gennem mange år været medansvarlig for at bygge Stjær Boldklub op. Stjær Boldklub har i sin indstilling af John fremhævet, at han er et særligt menneske, der altid er klar til at tage ansvar og hjælpe andre.
Igennem mere end 40 år har John Haarup Laursen arbejdet utrætteligt for at udvikle boldklubbens forskellige afdelinger, så klubben i dag står med en stærk forening med medlemsfremgang fra 600 medlemmer i 2019 til 1.000 medlemmer i 2022 - og med mange nye aktiviteter på programmet.
John er ikke bange for at tænke nyt eller stort og er særligt optaget af at få mange - og nye - målgrupper til at bevæge sig.
John har f.eks. været primus motor bag eller medvirkende til
• opstart af LykkeLiga i Stjær, hvor børn med udviklingshandicaps kan spille håndbold på deres præmisser, og som folk kører langt for at være en del af.
• opstart af seniorfitness, krolf og idræt om dagen
• oprettelse af hold for forældre-barn gymnastik helt ned til 0-års alderen.
I 2021 blev Stjær Årets Landsby i Danmark. Der var John og boldklubben også en del af hele byens samarbejde, som til sidst hev prisen hjem til Stjær. John har altid kæmpet utrætteligt for at udvikle klubben bl.a. via projektet med at realisere Stjær Kulturkraftværk.
Helt personligt banker Johns hjerte for håndbolden. John har en lang karriere bag sig som spiller, træner og dommer – og er også aktiv som official ved større nationale og internationale stævner.
Skanderborgprisen ”Sporen”: Rebecca Veilgaard Christensen, Hylke
Rebecca har med et stort engagement i Landsbyen Hylke været med fra dag ét, da der blev opstartet en borgerdrevet købmandsbutik i byen og været en drivkraft i bestyrelsesarbejdet gennem en årrække.
Rebecca Veilgaard Christensen har bl.a. stået for fondsansøgninger til et fælles samlingssted og cafe ved butikken, som har været undervejs hen over sommeren.
Rebecca har endvidere været primus motor bag en række fondsansøgninger til Hylke By og Skaterpark, som blev indviet i juni 2022 – og hun har også været tovholder på en stor del af projektet.
Rebecca Veilgaard Christensen har sammen med landsbyrådet været med til at etablere spor i naturen og været en kæmpe ildsjæl, da Hylke Skole var lukningstruet.
Kort sagt er Rebecca en kæmpe gevinst for et lille lokalsamfund og fortjener derfor at blive anerkendt for de mange timers frivilligt arbejde og den kæmpeindsats hun yder.