Sang og rabarber – sammen men hver for sig

Image

Et af årets mest velbesøgte arrangementer i Galten Sognegård er en sangaften 5. maj. I år forbliver sognegården tyst, men derfor man man jo godt synge hver for sig, og ifølge tidligere hjemkundskabslærer Mona Hald selv bage den rabarbertærte, der sædvanligvis nydes ved sangaftenen.

Af Mona Hald, Galten

Vi er snart i maj måned. Måneden med de optimistiske stemninger. Glade forventninger om lune vinde og om sol. Glade forventninger om alt det grønne, der vælter frem. Glade forventninger om lysere aftener og morgener. Glade forventninger om forårsmad – bl.a. rabarber.

Her i Galten plejer vi også i maj at glæde os til en dejlig sangaften i Galten Sognegård, og ikke mindst nu, hvor Philip Faber har varmet godt op med alle de dejlige forårssange.Denne traditionsrige sangaften i Galten Sognegård styres af Pernille Troldborg og Lars Rosenlund Nørremark.

Pernille er en ”Galten-Pige”. Hun er opvokset her i byen, er præst i Sønderjylland og kommer hvert år ”hjem” til vores by til denne sangaften. Lars er vores organist i Galten Kirke.

Indholdet er bl.a. fællessang, Pernille synger, Lars spiller, lidt oplæsning samt et par små historier. En skøn aften, som i parentes bemærket er blandt de arrangementer i sognegården, hvortil der kommer flest deltagere – cirka 90 personer.

Og så er der undervejs kaffe og kage – rabarbertærte.

Bliver ikke bedre end nu

Sognegårdens Bagegruppe plejer at bage 10-12 tærter og serverer flødeskum og creme fraiche til.

Arrangementet er naturligvis aflyst i år. På grund af vores nuværende situation med Corona kan vi desværre ikke mødes til dette traditionsrige arrangement.

Men vi sender her opskriften, så kan man jo derhjemme bage rabarbertærte. De bliver ikke bedre end nu, hvor vi har de første fine rabarber.

Rabarbertærte med smuldredej
600 g rabarber
100-125 g sukker
1 ss kartoffelmel
1 ts vaniljesukker

Smuldredej:
1 dl mandler el. nødder
2 dl mel
1 dl sukker
125 g smør, kold

Tilbehør: flødeskum eller creme fraiche

Bagetid 25 min. v. 225°C

Skyl rabarberne. Skær dem i ca. 2 cm lange stykker. Bland sukker, kartoffelmel og vaniljesukker i en skål og vend rabarberstykkerne heri. Hæld det hele i et ovnfast fad. Alle ingredienserne til smuldredejen puttes i en food-processor, start maskinen og kør, til dejen er smuldrende. Drys blandingen over rabarberne og sæt fadet i ovnen, til overfladen er gylden og sprød. Jeg smutter ikke mandlerne.

Del på
SB

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block