Image
Sommetider må man yde, før man kan nyde. Det fik sponsorerne at mærke, da Herskind Boldklub havde inviteret dem til et utraditionelt arrangement hos HTH Køkkener i Tilst.
Af Jakob Houg Jakobsen
Der er hektisk aktivitet. Grøntsager hakkes ivrigt med de skarpe knive, og piskerisene klinger rytmisk i gryderne. Låger og skuffer åbnes og lukkes i søgen efter de remedier, som skal bruges. Der er sved på panderne og en god blanding af dyb koncentration og hyggestemning i det store lokale. Vil det mon lykkes at få alt færdig til rette tid?
Således gik det for sig, da omkring tyve mænd og kvinder havde valgt at takke ja til den invitation, som sponsorerne havde fået af Herskind Boldklub. På julemånedens første dag mødtes de for at lave mad i et stort og veludstyret køkken, venligst udlånt af HTH Køkkener i Tilst.
Sådan noget skal selvfølgelig ske under kyndig vejledning, og derfor havde klubben allieret sig med Dennis Rafn, som er kok og teamchef for det danske juniorlandshold for kokke. Han indledte med et foredrag om livet som kok og om alle de oplevelser, det har givet ham. Men også om et arbejde, som ofte kræver en ugentlig arbejdstid på over 80 timer.
Tungen lige i munden
På trods af den travle hverdag, havde han fundet tid i kalenderen til at hjælpe med til, at de friske sponsorerede råvarer, kunne blive tryllet om til gourmetoplevelser.
Den friske torsk bliver skåret til perfektion, og kødet bliver renset og pudset, som var det på Noma.
Entusiasmen er i højsædet, og de instrukser, som Dennis Rafn har givet, bliver udført til mindste detalje. De opdelte grupper arbejder målrettet med dagens tre retter, som i sidste ende skal udgøre det samlede måltid. Tilberedning og anretning skal gå op i en højere enhed.
Vigtigt at give noget igen
Madlavningsarrangementet er et af de tiltag, som Herskind Boldklub fremover jævnligt vil byde deres sponsorer på. Kim Jakobsen, formand for klubben, er selv med på holdet af amatørkokke denne dag.
»Hvert år får vi trofast støtte af vores lokale erhvervsdrivende, og det her er en måde at give lidt tilbage og vise dem, at vi er meget taknemmelige for deres hjælp,« siger han.
Sidste år blev der indbudt til et foredrag med Jesper ’Kasi’ Nielsen, og senest var det Søren Larsen, fodboldspiller i AGF, som gav et indblik i sin lange karriere.
»Vi kan se, at sponsorerne er rigtig glade for vores arrangementer, så derfor prøver vi på at finde på noget spændende og nyt næste gang også. Det skal være en positiv oplevelse at hjælpe vores klub,« siger Kim Jakobsen.
Siden skal det spises
Gryder og pander skiftes nu ud med bestik og tallerkener. Klokken er 19, og det er tid til, at der skal smages.
Resultatet er en stor succés, og den gode mad indtages med stor nydelse, ledsaget af et godt glas vin. Fra kokken, Dennis Rafn, er der stor ros til alle grupperne for den omhyggelige udførelse.
Og ja, det lykkedes til rette tid og i rigtig rækkefølge. Forret, hovedret, dessert.
Del på
Af Jakob Houg Jakobsen
Der er hektisk aktivitet. Grøntsager hakkes ivrigt med de skarpe knive, og piskerisene klinger rytmisk i gryderne. Låger og skuffer åbnes og lukkes i søgen efter de remedier, som skal bruges. Der er sved på panderne og en god blanding af dyb koncentration og hyggestemning i det store lokale. Vil det mon lykkes at få alt færdig til rette tid?
Således gik det for sig, da omkring tyve mænd og kvinder havde valgt at takke ja til den invitation, som sponsorerne havde fået af Herskind Boldklub. På julemånedens første dag mødtes de for at lave mad i et stort og veludstyret køkken, venligst udlånt af HTH Køkkener i Tilst.
Sådan noget skal selvfølgelig ske under kyndig vejledning, og derfor havde klubben allieret sig med Dennis Rafn, som er kok og teamchef for det danske juniorlandshold for kokke. Han indledte med et foredrag om livet som kok og om alle de oplevelser, det har givet ham. Men også om et arbejde, som ofte kræver en ugentlig arbejdstid på over 80 timer.
Tungen lige i munden
På trods af den travle hverdag, havde han fundet tid i kalenderen til at hjælpe med til, at de friske sponsorerede råvarer, kunne blive tryllet om til gourmetoplevelser.
Den friske torsk bliver skåret til perfektion, og kødet bliver renset og pudset, som var det på Noma.
Entusiasmen er i højsædet, og de instrukser, som Dennis Rafn har givet, bliver udført til mindste detalje. De opdelte grupper arbejder målrettet med dagens tre retter, som i sidste ende skal udgøre det samlede måltid. Tilberedning og anretning skal gå op i en højere enhed.
Vigtigt at give noget igen
Madlavningsarrangementet er et af de tiltag, som Herskind Boldklub fremover jævnligt vil byde deres sponsorer på. Kim Jakobsen, formand for klubben, er selv med på holdet af amatørkokke denne dag.
»Hvert år får vi trofast støtte af vores lokale erhvervsdrivende, og det her er en måde at give lidt tilbage og vise dem, at vi er meget taknemmelige for deres hjælp,« siger han.
Sidste år blev der indbudt til et foredrag med Jesper ’Kasi’ Nielsen, og senest var det Søren Larsen, fodboldspiller i AGF, som gav et indblik i sin lange karriere.
»Vi kan se, at sponsorerne er rigtig glade for vores arrangementer, så derfor prøver vi på at finde på noget spændende og nyt næste gang også. Det skal være en positiv oplevelse at hjælpe vores klub,« siger Kim Jakobsen.
Siden skal det spises
Gryder og pander skiftes nu ud med bestik og tallerkener. Klokken er 19, og det er tid til, at der skal smages.
Resultatet er en stor succés, og den gode mad indtages med stor nydelse, ledsaget af et godt glas vin. Fra kokken, Dennis Rafn, er der stor ros til alle grupperne for den omhyggelige udførelse.
Og ja, det lykkedes til rette tid og i rigtig rækkefølge. Forret, hovedret, dessert.