I lørdags var Kultursalen på Herskind Skole så fyldt med spændte borgere, at døren til til det hosliggende bibliotek måtte holdes åben, så flere kunne lytte med herfra.
Hele 180 borgere fra Herskind, Sjelle og Skjørring var mødt op til borgermøde for at høre om Skanderborg Kommunes planer og proces for ny skolestruktur. Både Landsbysamvirket, Sjelle/Skjørring Bylaug, skoleledelse, byrådspolitikere, TV2 Østjylland og repræsentanter fra Stjær, der også arbejder med den nye skolestruktur, deltog i mødet som fællesbestyrelsen for Herskind Skole og Børnehus samt Landsbyrådet for Herskind, Skivholme og Herskind Hede havde taget initiativt til.
Vil arbejde for to spor i både 7., 8. og 9. klasse
Formand for fællesbestyrelsen for Herskind Skole og Børnehus Lars Dahl og næstformand Sofie Boesen fortalte stolt, at Herskind Skole lever op til alle de kvalitetsmarkører, som politikerne har opsat som grundlag for arbejdet med ny skolestruktur.
Ét af de organisationsprincipper for den nye skolestruktur, som politikerne har opstillet, er baggrunden for afholdelsen af borgermødet og årsagen til den store interesse. Herskind Skole lever op til første del af princippet om, ”at overbygningsskoler skal være kendetegnet ved en faglig volumen, hvor medarbejderne naturligt er en del af professionelle læringsfællesskaber”, men opfylder ikke den følgende sætning ”Dette sikres ved, at overbygningsskoler som udgangspunkt har mindst 2 spor.”
Fællesbestyrelsen ønsker derfor at arbejde for, at skolen kan udvide overbygningen, så der bliver 2 spor i både 7., 8. og 9. klasse.
De første ideer er afleveret
Behovet for en ny skolestruktur skyldes demografiske prognoser, der anslår, at Skanderborg Kommune om 15 år skal kunne rumme 2000 flere skoleelever og om 10 år 1000 ekstra daginstitutionsbørn.
Samtidig skal der spares 10 mio. kr. i driften i kommunens budget, så derfor skal der tænkes nyt.
Det ønsker Fællesbestyrelsen for Herskind Skole og Børnehus og Landsbyrådet at bidrage med og derfor ...
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 8. januar 2020