Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Lilly Sørensen, tidligere Skovby, har siden 2011 boet på Søndervang i Låsby. Onsdag d. 14. juni fylder hun 100 år.

100 års fødselar i Låsby

Lilly Sørensen, Lokalcenter Søndervang, Låsby, fylder 14. juni 100 år.

Hun er født og opvokset i Galten sammen med tvillingesøsteren Viola, der døde i 2000.

I øvrigt var Lilly for 18 år siden initiativtager til et lokalt tvillingetræf. 18 tvillingepar satte hinanden stævne, og kontakten førte til årlige gensyn.

Som helt unge tjente Lilly og søsteren i fællesskab på en gård ved Galten.

De to søstre fulgte hinanden igennem en barndom, der var lidt barsk.  Lilly og Viola var kun fem år gamle, da deres mor døde af tuberkulose, og samme sygdom ramte nogle år senere deres storesøster et par dage før deres konfirmation.

»I kirken sagde præsten, “der er en mand her, som jeg har medlidenhed med, for han har tre piger her i kirken i hvidt i dag", og den ene var Anna, der lå i kapellet. Og der var ikke nogen, som ikke græd,« berettede Lilly Sørensen til Galten Folkeblad i forbindelse med et fødselsdagsportræt for 10 år siden i anledning af 90 års-dagen. Her tilkendegav hun en tro på, at modgang gør stærk. 

Kæmpede for ældreboliger

Som 24-årig blev Lilly gift og flyttede til Skovby med sin mand, Arne, og i mange år drev de sammen en gård på Hørslevvej.

Arne døde i 1992 og i en årrække var Lillys bopæl en ældrebolig i Kirsebærvænget i Skovby – en bebyggelse som Lilly oprindeligt var drivkraften bag. Nogle ældre lokale damer, som ikke ønskede at komme på plejehjem i Galten, opfordrede Lilly til at tage kontakt til kommunen. I første omgang var der ikke megen imødekommenhed hos kommunen, men i starten af 1990'erne lykkedes det.

»Jeg blev ved og ved. Og da det endelig lykkedes, følte jeg, at jeg havde lavet noget, jeg virkelig kunne være stolt af. Jeg var jo bare en husmor,« erindrede Lilly Sørensen i førnævnte fødselsdagsinterview..

Også på andre fronter har Lilly Sørensen været aktiv i lokalområdet. Således var hun i en årrække lokalformand for Røde Kors. Ligeledes har hun bidraget med barndomserindringer til Galten Lokalarkivs årsskrift Annales.

Lilly Sørensen har altid været aktiv og energisk. Hun repræsenterer et positivt og humoristisk livssyn. På den front flugter hun øjensynligt sin mere kendte medfødselar, forfatteren Lise Nørgaard, der på selvsamme dag som Lilly også runder de 100 år.