Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Ved borgermødet viste en tidligere indbrudstyv, hvor nemt det er at bryde et ikke-sikret vindue op. Foto: Claus Bech

Bekæmp indbrud med Nabohjælp

I Skanderborg Kommune ruster borgere sig til kamp mod indbrud, og opbakningen er stor. 

Torsdag aften var 465 borgere mødt op i Fælleden til et borgermøde for at skabe fælles fodslag om at bekæmpe indbrud med Nabohjælp og andre indbrudsforebyggende tiltag. Tiltagene skal øge trygheden – og dermed livskvaliteten – i lokalområdet. 

Bag arrangementet står Skanderborg Kommune, Sydøstjyllands Politi samt Bo trygt, som er et initiativ fra TrygFonden og Realdania i samarbejde med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. 

Der er al mulig grund til at sætte fokus på indbrudsforebyggelse, fortæller Britt Wendelboe, aftenens ordstyrer og repræsenter for Bo trygt. 

» Vi ved, hvad der skal til for at forebygge indbrud. Organiseret nabohjælp og bedre sikring af døre, vinduer og låse er de vigtigste og mest veldokumenterede tiltag for at beskytte vores boliger mod indbrud. Formålet med Bo trygt-borgermøderne er derfor at udbrede den viden og inspirere til at tage den i brug. Sammen med kommunens og politiets forebyggende indsatser skulle det gerne være med til at få indbrudstallet til at falde og trygheden og livskvaliteten til at stige,« siger Britt Wendelboe.

»Vi håber, at mange efter mødet går hjem og bestiller et gratis indbrudstjek på Botrygt.dk eller selv går i gang med at sikre deres bolig mod indbrud. Og så håber vi, at alle de tilstedeværende, hvoraf mange allerede er organiserede nabohjælpere, vil få hele deres kvarter med på at nabohjælpe og dermed gøre området modstandsdygtigt i forhold til indbrud.«

478 boligindbrud i 2017

På borgermødet kunne Sydøstjyllands Politi fortælle, at der i 2017 blev begået 478 indbrud i privat beboelse i Skanderborg Kommune. Det er på niveau med 2016, hvor der blev begået 480 indbrud.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 4. december 2018