Borgerne i Skanderborg Kommune føler størst tryghed blandt kommunerne i Sydøstjyllands politikreds

Image
Borgerne føler sig fortsat trygge og har tillid til politiet. Foto: Thomas Tolstrup/Rigspolitiet

Politiets årlige tryghedsmåling er blevet udgivet. Den viser, at borgere i Sydøstjyllands politikreds generelt føler sig trygge i deres nabolag, og at politikredsens borgere generelt har en højere grad af tillid til politiet end landsgennemsnittet af borgere.

Undersøgelsen, som justitsministeriet har udgivet, viser, at 89% af borgerne i Sydøstjyllands Politikreds grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag.

Hermed ligger tryghedsfølelsen i politikredsen på samme høje niveau som forrige år og svarer stort set også til landsgennemsnittets måling på 88%.

Når det kommer til borgernes tillid til politiet, så viser undersøgelsen, at 88 % af borgerne i Sydøstjyllands politikreds har tillid til, at politiet vil hjælpe, hvis der er brug for det. Det svarer generelt til forrige år og ligger igen over borgernes tillid til politiet på landsplan. Her er tallet målt til 86%.

Tryghedsfølelsen og tilliden til politiet ligger generelt også over landsgennemsnittet i politikredsens særlige udsatte boligområder.

»Det er glædeligt, at borgerne i Sydøstjyllands Politi generelt føler sig trygge i deres nabolag, og at de også har tillid til, at vi som politi vil være der for dem, hvis de får brug for det. Det er en af politiets absolut vigtigste opgaver at skabe tryghed for borgerne, og som politi er det også vores opfattelse, at Sydøstjylland er et trygt sted at være og bo. Derfor er vi også meget tilfredse med at kunne læse i undersøgelsen, at borgerne, der bor her, igen i år er enige med os i det,« siger chefpolitiinspektør Brian Sølvberg Fussing fra Sydøstjyllands Politi.

Mindre forskelle inden for politikredsens kommuner

Borgernes følelse af tryghed og tilliden til politiet varierer en smule fra kommune til kommune i politikredsen – ligesom den også gør på landsplan.

Tryghedsfølelsen er f.eks. målt ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 8. maj 2024

Del på
Galten Skovby City

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block