Per Clauson-Kaas,som var en af pionerne bag etableringen af levefællesskabet Hertha i Herskind, blev i torsdags "snigløbet" af sine egne.
Under påskud af at han skulle til et møde angående ansøgning til fond, blev Per Clauson-Kaas lokket i Herskind Forsamlinghus.
Her ventede kl. 15 en gruppe lokale samt repræsentanter for byrådet og Handicaprådet i Skanderborg Kommune.
Anledningen var, at Per var blevet udvalgt som årets modtager af Skanderborg Kommunes Handicappris. Dette efter indstilling fra Landsbyrådet Herskind-Skivholme.
Det var 12. gang Handicaprådet i Skanderborg uddelte prisen, der består af et diplom, blomster samt 5000 kroner.
Mere end 25 års arbejde
Per Clauson-Kaas' utrættelige arbejde med at udvikle Hertha, der med værksteder og hverdagsliv målrettet udviklingshæmmede, side om side med boliger integreret med den øvrige lokalbefolkning, udspringer af Rudolf-Steiners principper.
Efter års forarbejde blev det første spadestik til Hertha taget i 1994 og Hertha blev hurtigt en skattet det af lokalsamfundet i Herskind og omegn.
Selv om det er 25 år siden Hertha blev etableret, arbejder Per Clauson-Kaas stadig ihærdigt for at udvikle rammerne for levefællesskabet.
Drivkraft og dynamo
Formanden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune, Johannes Østergaard Jørgensen hyldede i sin tale ved overrækkelsen bl.a. Per Clauson-Kaas for at have være en drivkraft og dynamo i levefællesskabet lige siden etableringen, og for sit fortsatte virke kontaktskaber til byen og dens foreninger i bestræbelserne på at levefællesskabet ikke isolerer sig som et lille samfund, men er blevet en del af byen. Det kommer bl.a. til udtryk gennem månedlige fællesspisningsarrangementer i forsamlingshuset, engagement i bl.a. Spor i landskabet og meget andet.
Ligeledes lød der rosende ord fra bl.a. Kennert Nielsen, byrådsmedlem Karen Lindemann og en anden tidligere Herskind-ildsjæl Mogens Grejsen, der dog nu er flyttet fra byen, men var inviteret "hjem" for at være med til at hylde sinmangeårige samarbejdspartner.