Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har netop afholdt koncert nummer 500. Lørdag den 10. juni kan de opleves i Stjær.

Fangekor besøger Stjær

Oplev velklingende toner fra hardcore sangere med rå stemmer når Fangekoret gæster Stjær lørdag den 10. juni kl. 19.30.

Det kendte Fangekor fra Vridsløselille Statsfængsel eksisterer fortsat, selvom det gamle statsfængsel lige er lukket. De indsatte er blevet flyttet til flere andre fængsler i Danmark og herfra kan de fortsætte udgange til koncerter udenfor murene. 

Sammen med de tidligere indsatte korsangere turnerer de fortsat rundt i Danmark og synger og fortæller om fængselslivet. Korleder, Louise Adrian, fortsætter arbejdet med de indsattte og bliver mobil korleder indtil de indsatte igen samles i det topsikrede moderne fængsel, som er ved at blive bygget på Falster. Fangekoret har lige udgivet deres 4. CD med numre skrevet at korsangerne selv. Cd’en ”Egon Olsens vej” er et farvel til Vridsløselille, hvor koret har sunget siden 1995. 

I de første 10 år af Fangekorets virke var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Da startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed. I de seneste 10 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark og der er lange ventelister på deres optræden. Den 28. maj afholdt Fangekoret koncert nummer 500.

Sange om skyld, tro, fejltrin og tilgivelse

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger. Fangekoret ledes af, Louise Adrian, der har fået flere priser for arbejdet med koret. 

Fangekoret har overdraget 145.000 kr til Børnetelefonen under Børns Vilkår, som overskud for salget af deres CD’er. Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. 

Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt. 

Indre Mission i Stjær/Galten står bag koncerten med Fangekoret lørdag den 10. juni kl. 19.30, Østerbro 6, Stjær. Entré udgør 50 kr. Dog er børn under 15 år gratis.