Festlig indvielse af nyt motions- og formidlingsspor i Herskind

Image
Langs motions- og formidlingssporet kan man bl.a. opleve vådområder med rigt fugleliv og sove i shelter. Der er også mulighed for at se grøntsagerne blive dyrket og møde nogle af "leverandørerne" til Herthas mejeri.

Den smukke natur omkring Hertha i Herskind dannede onsdag i forrige uge rammen om indvielsen af et motions- og formidlingsspor syd for Hertha.

Skanderborg Kommunes borgmester, Frands Fischer, havde æren af at klippe snoren, mens projektets tovholder Simon Lynge Svensson holdt en hjertevarm velkomsttale og delte sin glæde over den store opbakning til indvielsen.

Cirka 400 deltog og fejrede den vellykkede realisering af det eftertragtede spor, herunder elever fra alle klassetrin på Herskindskolen.

Det nye spor, der strækker sig over 1500 meter i naturen, blev mødt med stor begejstring og forventning fra både børn og voksne.

I sin velkomsttale udtrykte Simon Lynge Svensson taknemmelighed over for de sponsorer og fonde, der har gjort projektet muligt gennem deres økonomiske bidrag.

Han fremhævede også Skanderborg Kommunes støtte og vejledning som afgørende for projektets succes. Derudover rettede han en varm tak til de frivillige, der dedikerede utallige timer til at gøre sporet til virkelighed.

Lokale aktører som Landsbyfonden Herskind, Skivholme og Herskind Hede og Hertha Levefælleskab blev også fremhævet for deres bidrag til projektet.

Samarbejde og frivillighed

Borgmester Frands Fischer udtrykte i sin tale glæde over det vellykkede projekt samt vigtigheden af samarbejde og frivillighed i lokalsamfundet.

Projektet blev skabt med henblik på at gøre naturen mere tilgængelig for alle.

Simon Lynge Svensson fremhævede, at projektet også er en hyldest til frivillighed og samarbejde mellem lokalsamfundet, Landsbyrådet og Skanderborg Kommune.

»Sammen har vi vist, at når vi arbejder sammen, sker der noget helt specielt. Med dette spor har vi skabt en oase midt i vores travle hverdag, hvor vi ubekymret kan koble fra, genoprette forbindelsen til naturen og se verden fra nye perspektiver. Det er en mulighed for at udforske vores smukke lokale omgivelser og lære om vores natur og historie,« sagde Simon Lynge Svensson.

Inspiration til oplevelser

Brugerne af motions- og formidlingssporet kan se vådområder med rigt fugleliv fra fugletårnet, sove i shelter eller benytte grej  fra  grejbanken.  På ... 

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 27. september 2023

Del på
By Goul

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block