Gastronomisk legeplads i »Skovhuset«

Image
Gastronomisk legeplads i »Skovhuset«
En gennemgribende forvandling af det indre i 'Skovhuset' fra 1794 har åbenbaret et særdeles indbydende restaurationslokale.
Mesterkokken Tommy Friis tryller i køkkenet når Skovhuset åbner som gastronomisk legeplads.
Gennem årtier blev der langet hotdogs, bøfsandwiches og pommes frites over disken i »Skovhuset« ved Lillering skov, men den tid er endegyldigt forbi.
I forbindelse med at Heine Schriver pr. 1. februar har købt bygningen, der hidtil har været udlejet til anden side, har restauratøren givet Skovhuset en gennemgribende restaurering, således at den ikke er til at kende indendørs.
Her er nu indrettet et særdeles indbydende restaurationslokale med plads til maksimalt 30 gæster, og sigtet er bl.a. at realisere Heine Schrivers drøm om en gastronomisk legeplads.
Konceptrestaurant
I markedsføringsøjemed bliver 'Gastronomisk Legeplads' også overskriften for de fremtidige aktiviteter i huset, der daterer sig tilbage til 1794.
- Det skal være en såkaldt konceptrestaurant, hvor  vi hele tiden kan afprøve nye ideer. Håbet er selvfølgelig, at nogle af ideerne viser sig gode og på sigt så levedygtige og store, at de kommer ind i en af de større sale på Lillering Skov, siger Heine Schriver om initiativet.
Premieren for Gastronomisk legeplads finder sted onsdag d. 14. marts, hvor stjernekokken Tommy Friis gæster huset og tilbereder en femretters menu til en introduktionspris på 500 kroner.
Torsdag den 22. marts er der 'Elevaften', når husets kokkeelever står for en tre-retters menu, og ugen efter - fredag d. 30. marts - kan feinschmekere med en sød tand se frem til arrangementet 'Eventyrlig dessert-paradis' med en 10 retters dessert-menu.
Stod i lære på Lillering Skov
Den føromtalte stjernekok, Tommy Friis rangerer som en af landets førende kokke. Han vandt DM for kokke i 2010 og har i mange år drevet Molskroen.
- Vi kunne ikke finde en dygtigere mand i Jylland til at kaste glans over åbningen, siger Heine Schriver og tilføjer:
- At det overhovedet blev muligt hænger også sammen med, at Tommy - før min tid - bl.a. stod i lære på Lillering Skov, så han synes, at det kunne være sjovt at vende tilbage. I tilknytning til arrangementet holder Tommy Friis samtidig et lille kursus for os og viser, hvorledes han laver sin spændende mad, siger Heine og tilføjer, at Tommy Friis benytter sig af mange specielle teknikker, herunder såkaldt molekylær gastronomi.
Fremadrettet kan man vente sig lidt af hvert fra Skovhuset, idet Heine Schriver har de første 15-20 ideer på tegnebrædtet.
- Vi har f.eks. talt om at holde en aften med en japansk kok. Det kan også være en tapas-aften, en osteaften eller forskellige winemakers dinners, siger restauratøren og opfordrer kunderne til at komme med gode ideer.
- Men i første omgang vil vi se, om folk kan bruge det, vi tilbyder, inden der sættes alt for meget i gang.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 6. marts 2012
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block