Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Kreativiteten kom til udtryk i mange former blandt de 18 deltagere i en uger sommerskole på Østerskovgård nær Låsby.

Kreativiteten blomstrede på Østerskovgård

Skaberglæden blomstrede i fuldt sommerflor, da 18 børn og unge mellem 8 og 15 år deltog i Kreativ sommerskole på Østerskovgård mellem Galten og Låsby. 

»Det er første gang Jonna Baa-strup, Mette Fisker og jeg afholder Kreativ Sommerskole – men det er ikke sidste gang vi gør det,« fortæller Christina Monrad efter en uge med højt til loftet, solskin fra en skyfri himmel, nye venskaber og en bred pallette af kreative aktiviteter på programmet.

I uge 27 og 32 2019 planlægger de at holde kreativ sommerskole igen. 

»Det er gået over al forventning, og det er fantastisk at opleve, hvordan børnene bare kaster sig ud i de udfordringer, vi giver dem. Vi oplever, at børnene griber vores ideer og udvikler videre på dem – og lynhurtigt spreder ideerne sig rundt om bordet. Det er skønt at opleve skaber-glæde og kreativitet i sin rene essens.« siger Christina Monrad.

Tusch-ballade og portrætmaleri

For at give børnene alderssvarende udfordringer var de inddelt i tre grupper, fordelt efter alder.

»Den første dag lavede vi ryste-sammen-aktiviteter. Derefter startede vi med at male på sten og lave stenskulpturer og sten-billeder,« fortæller Christina Monrad.

»De efterfølgende tre dage blev brugt på tusch-ballade, kurveflet, portrætmaleri og glasmaling. Fredag rundede vi ugen af med en udstilling for forældre, bedsteforældre og søskende, hvor alle deltagerne stod for sin egen lille stand med deres billeder, kurve, glas og sten-kreationer.«

Stadigt flere kreative aktiviteter

Ideen til sommerskolen opstod, fordi Christina Monrad siden 2016 har afholdt malekurser på Østerskovgaard, som ligger mellem Galten og Låsby og ejes og drives af Jonna og Carl Ejnar Baastrup. 

I de seneste år har Østerskovgaard huset stadigt flere kreative aktiviteter samt events for virksomheder og private sammenkomster. Desuden har Jonna gennem en årrække arrangeret Kreative Hænder-marked på gården.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 7. august 2018