Kvinder strikker dåbsklude til Galten kirke

Image
Kvinder strikker dåbsklude til Galten kirke
Et nyt initiativ med at strikke såkaldte dåbsklude vinder frem landet over. I Galten kirke er man hoppet med på vognen.
»Jeg læste en artikel om dåbsklude i det tidlige forår. Det så spændende ud, og var et helt ny univers at træde ind i, så jeg spurgte vores lokale præster Hanne-Lise Mandrup og Betina Hjort Præstegaard, om de ville bruge dåbsklude, hvis jeg lovede at være tovholder på projektet,« fortæller Jette Aaberg.
Ideen blev modtaget med stor glæde og dermed var et nyt projekt sat i gang.
Dåbskludene er strikket i bomuldsgarn og benyttes til at tørre vandet af det nydøbte barns hoved. Kluden er en gave og et minde som barnet får med hjem.
Berigende møde 
Fra januar til april var Jette Aaberg også involveret i projektet med at lave Luther-dragter til brug i forbindelse med markeringen af reformationsjubilæet.
»I den forbindelse lærte jeg en masse lokale kvinder fra hele provstiet at kende. Det var det der satte mine tanker i gang. Det var så berigende at møde nogle kvinder med noget på hjerte, sjove vinkler på tingene og en glæde ved det fællesskab vi fik opbygget, så det tænkte jeg mange andre skulle have en chance for også at opleve,« fortæller Jette Aaberg om afsættet til det nye projekt med dåbsklude.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 1. august 2017
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block