Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Skivholme, Sjelle og Skjørrings sognepræst, Thomas Frøkjær iklædt sin Luther-dragt og en passende brille. Her i selskab med Ulla Karlsen (t.v.) og Nina Andersen som er blandt de i alt 13 kvinder, der har stået for det store arbejde med at sy i alt 23 dragter til præsterne i Skanderborg Provsti.

Luther-jubilæum fejres i autentiske klæder

23 dragter er færdige og klar til brug i forbindelse med markeringen af 500-året for kirkens reformation.

Det har næppe forbigået nogens opmærksomhed, at Folkekirken i år markerer 500 året for den lutherske kirkes brud med den katolske kirke.

I Skanderborg provsti markeres jubilæet bl.a. med et stort arrangement den 31. oktober i Skanderborg kulturhus. Her, såvel som i andre sammenhænge, vil provstiets 23 præster være iklædt særlige dragter som i løbet af det seneste års tid er blevet til takket være en gruppe lokale kvinder.

»Det er helt fantastisk og virkelig noget som gør mit gamle præstehjerte glad. Der er flere elementer i dette projekt. For det første har vi fået lavet et konkret stykke arbejde i form af dragter som er så flotte, så fine, og så fantasifulde. Det er virkelig en stor opgave kvinderne har løst,« siger sognepræst i Skivholme-Sjelle-Skjørring, Thomas Frøkjær om projektet.

Frisk mod og stor fantasi

Ikke mindst grundet opgavens omfang med i alt 23 dragter var præsten lidt nervøs, da han på vegne af et udvalg under provstiet fremførte ideen.

»Til at begynde med troede de nok, at det kun var til mig de skulle lave en dragt, men det blev til alle 23 præster. De gik i gang med frisk mod og stor fantasi. Det har været en fornøjelse fra sidelinien at følge, hvorledes de 13 damer, hvoraf mange kommer fra vores område, har hygget sig og haft et socialt fællesskab om det og hjulpet hinanden,« siger Thomas Frøkjær.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 10. oktober 2017