Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Cirka 125 mennesker var mødt frem i kulden lørdag eftermiddag for at deltage i frilufts-receptionen for skulpturen 'To galtgrise'.

Masser af rosende ord til grisene på Bytoften

Skulpturen 'To galtgrise' på Bytoften har fået mange lokale fans. Det så man i lørdags.

Anslået 125 Galten-borgere deltog, da det ved en lille reception i lørdags blev markeret, at kunstneren Elna Christiansens 'To Galtgrise' forbliver på den plads på Bytoften som de også havde i forbindelse med sommerens SkulturBy Galten-udstilling.

I sin tale erklærede byrådsmedlem og kulturudvalgsformand Tage Nielsen sin ubetingede kærlighed til grise, som den københavnske kunstner Elna Christiansen har kreeret.

»Jeg elsker disse grise! Jeg synes de er så naturtro og historien om vores by og dens navn – GALT’en – passer så fortrinligt til det sted grisene nu skal tilbringe resten af deres liv. Jeg bliver i godt humør, når jeg ser dem. Og jeg kommer til at tænke på, hvorfor det er vi har denne Bytoft. Grisene er i deres rette element her. De passer rigtig godt til Bytoften,« fastslog Tage Nielsen.

»Jeg erklærede allerede ved udstillingens åbning, at min favorit stod på Bytoften og netop er disse to grise. På en eller anden måde føler jeg mig i rigtig godt selskab med dem. Jeg bliver i godt humør af dem og de spreder på en eller anden måde glæde. Og det er jo netop det kunst kan gøre ved os,« sagde Tage Nielsen videre inden han rettede en tak Mona Hald, Tove Severinsen og Sonja Henriksen for initiativet med SkulpturBy Galten. 

»Det har været en kæmpe succes. Det har på mange måder sat Galten på det kulturelle landkort. Det gør os stolte af vores by. Jeg håber der kommer mere af den slags.

Præcise efter mål

Kunstneren bag de to grise havde taget turen til Galten i dagens anledning og hun indledte med, i humoristiske vendinger, at fastslå, at hun ikke er grisenes "mor", det er derimod en so i Københavns Zoologiske have.

»Jeg har stået og modelleret grisene i zoologisk have. Når jeg modellerer dyr, så gør jeg det altid efter levende model. En dag, da jeg skulle modellere en hest, havde grisene lige fået unger, og så kom jeg tilbage da de var 10 dage gamle,« fortæller Elna Christiansen.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 5. december 2017