Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

Medicinstuderende er bamselæger for en dag

Er din yndlingsbamse eller dukke blevet syg eller måske kommet til skade? Så tag dem med på Bamsehospitalet, hvor du og søde bamselæger i fællesskab behandler og plejer dem, så de bliver helt raske igen.

Lørdag den 10. november kl. 10-13 forvandles Galten Børnebibliotek til Bamsehospital  når man får besøg af bamselæger, som undersøger og behandler din bamse eller dukke.

På Bamsehospitalet er alle slags bamser og dukker velkomne. Bamselægerne står klar til at måle, veje og optage journal på dem. De bliver røntgenfotograferet, inden du og bamselægen i samarbejde får behandlet dem, så de igen er friske.

Vil afmystificere

Hvem ville ikke blive bange, hvis man som 1 meter høj kommer på hospitalet og møder nogle mennesker i hvide kitler med en mærkelig slange om halsen og hammer i lommen? 

Bamsehospitalet forsøger at fjerne noget af mystikken om de underlige remedier, samtidig med at barnet under trygge rammer og gennem leg erfarer, at dem i de hvide ”jakker” blot er venlige mennesker, der prøver at hjælpe. 

Bamsehospitalet er et landsdækkende projekt og en frivillig aktivitet, der drives og afholdes af medicinstuderende i håb om, at børnene gennem leg får et indblik i, hvad der foregår på et hospital eller hos lægen og på den måde er mere forberedt, hvis barnet selv en dag skulle blive syg eller får brug for at besøge lægen.

»Vi ser frem til at få besøg af bamselægerne og håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at få afmystificeret mødet med sundhedsvæsnet på en sjov og lærerig måde,« siger Heidi Jakobsen, børnebibliotekar på Galten bibliotek.

Læs Galten Folkeblad 6. november 2018