Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

Nu får Nørre Vissing vand fra Galten

Forbrugerne i Nørre Vissing er nu forbundet med Galten Vandværk. Flere fusioner kan være på vej. 

Mandag den 27. november blev forbrugerne i Nørre Vissing forbundet til Galten Vandværk. 

»Dagen var valgt i samarbejde med bl.a. Nørre Vissing Kro og Tandlægen, så afbrydelsen af vandforsyningen blev så skånsom som mulig,« fortæller Kim Kusk Mortensen, formand for Galten Vandværk.

Forsyningsledningen, der blev nedgravet sommeren 2016 imellem Galten Vestermark og Nørre Vissing, er dermed endelig koblet til ledningsnettet i Nørre Vissing, og byens nedslidte vandværk er taget ud af drift. 

»I løbet af det kommende år vil boringer og vandværk blive fjernet. Det eneste der bliver tilbage på pladsen er en lille grøn pumpestation,« siger Kim Kusk Mortensen og forsikrer at forbrugerne i Nørre Vissing-området nu kan se frem til en stabil og sikker vandforsyning fremover.

Omkobling varede en time

Galten Vandværk havde varslet, at afbrydelsen i forbindelse med omkoblingen ville vare fra klokken 9 til 14, men i realiteten var størstedelen af Nørre Vissing tilkoblet allerede efter én time. 

»De sidste ti forbrugere i byens nordlige højtliggende ende skulle kobles til en trykforøger, som krævede, at vi flyttede elinstallationen fra det gamle vandværk til trykforøgerstationen. Disse forbrugere kom først på vand ved 14-tiden,« fortæller Kim Kusk Mortensen.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 5. december 2017