Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
På sine ligefremme, humoristiske og pågående facon tog Peter Mygind tilhørerne med på en rejse i skuespillerens egne erfaringer med sygdom.

Peter Mygind: »Lær at omfavne dine udfordringer«

»Husk at rydde ud i bekymringer, som kan begrænse jer i at leve livet.«

Budskabet lød fra skuespiller Peter Mygind, da han i sin egenskab af ambassadør for Hjerteforeningen i mandags gæstede Stjærskolen for et velbesøgt foredrag arrangeret af Hjerteforeningens Skanderborg-afdeling.

På sin altid muntre og lattermilde facon berettede Peter Mygind om sine personlige møder med sundhedsvæsenet. Tre gange han været ramt af en blodprop. Den sidste var nær ved at koste ham livet.

Ud fra en humoristisk, men samtidig alvorlig synsvinkel indviede Mygind publikum i sine reflektioner over absurde situationer i tilknytning til sygdomssituationer. Observationerne blev krydret med håndgribelige opfordringer. Eksempelvis om altid at huske at tænke selv og spørge nærmere ind til lægers vurderinger. Dette ud fra filosofien om at læger ikke er udstyret med "Supermandssyn".

I sin causerende stil stak foredraget ud til mange sider. På den led var mange af budskaberne fragmenterede og ukonkrete, men frem for alt gav foredraget tilhørerne et positivt boost på en mørk efterårsaften.

Undervejs i foredraget lød bl.a. følgende råd:

• Tag en pårørende med, hvis du skal til en vigtig samtale med en læge. Som patient hører du ikke selv alt rigtigt.
• Undlad unødige helbredstjek, hvis du i øvrigt føler, at din krop fungerer og du ikke mærker håndgribelige symptomer.
• Rør jer så meget I kan. I bliver ikke mere raske af at blive hjemme. Gå ud i verden.
• Lær at omfavne dine udfordringer.

Læs Galten Folkeblad 5. december 2017