Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Komponisten af den nye julesang – og lærer ved Stjærskolen – Mads Kjær Madsen sammen med Annika Clemens efter julekoncerten lørdag på Galten Bibliotek. Cirka 60 mennesker var mødt frem til matine-koncerten, der overvejende bød på juleinspireret musik.

Premiere for julesang skrevet af lærere ved Stjærskolen

Hvor kommer julefryden fra? Det fik publikum et nyt bud på ved en koncert på Galten Bibliotek.

Lørdag formiddag fandt godt 60 mennesker vej til Galten Bibliotek for at komme i musikalsk julestemning ved en matinékoncert med sanger og pianist Annika Clemens, for hvem koncerten var en opfølgning på en forårskoncert samme sted.

Annika er født og opvokset i Galten. Nu studerer hun musikvidenskab ved Aarhus Universitet. Parallelt er hun tilknyttet Stjærskolen på vikarbasis, ligesom hun underviser et valghold på skolen i musik.

Tilknytningen til Stjærskolen var også baggrunden for, at koncerten kom til at byde på premiere for en nyskrevet julesang forfattet af to af Stjærskolens lærere, dansklærer Trine Aslaug Hansen (teksten) og musiklærer Mads Kjær Madsen (melodien).

»Trine og jeg begyndte i foråret at tænke i årshjul med hensyn til emne- og årstidssange til skolebrug. Vi ville skrive noget nyt musik med nye tekster,« fortæller Mads Kjær Madsen.

Fra fællessang til rytmisk arrangement

»En dag sad jeg og komponerede en lille melodi, og tænkte: "Det her er en julesang". Så sendte jeg melodien til Trine, hvorefter hun skrev en tekst i løbet af en uges tid. Det er et eksempel på, at tingene nogen gange fungerer allerbedst, når det går hurtigt. Jeg synes, at Trine bare ramte spot on med teksten.«

I sin egenskab af mangeårig musiklærer ved Stjærskolen er Mads Kjær Madsen i gang med at lære børnene på skolen sangen med titlen: Hvor kommer julefryden fra?

»Så håber vi, at det bliver en fællessang, som fremover vil blive sunget til jul. Vi er blevet så glad for sangen, at vi er begyndt at sende den ud til kolleger rundt omkring. At Annika så samtidig har taget den til sig, er jo helt fantastisk,« sige Mads.

Læs hele artiklen og teksten til Hvor kommer julefryden fra? i Galten Folkeblad 4. december 2018