Stjær havde antennerne ude i weekenden

Image
Stjær havde antennerne ude i weekenden
Der var god bølgelængde i Stjær i weekenden. Her samledes radio-amatører for at dyste i en 48 timers verdensomspændende konkurrence.
Store antenner afslørede på lang afstand, at der foregik noget helt specielt i et gammelt hønsehus på Taastrupvej i Stjær i weekenden.
Indendøre kæmpede en stor gruppe lokale radioamatører bevæbnet med hovedtelefoner, morsenøgler og national kampånd for Danmarks ære i hvad man kan kalde radiosportens verdensomspændende OL.
Fra natten til lørdag og to døgn frem blev der fra Stjær-stationen morset med hele verden i en intens stemning præget af stor koncentration og højt tempo. 
Det gjaldt om hurtigst muligt at opnå kontakt bestående af en kort kodeudveksling med så mange radioamatører som muligt verden over i løbet af de to døgn.
Derudover var det også afgørende, at få så stor en geografisk og frekvensmæssig spredning på kontakterne som muligt. Og efter et sindrigt system blev der givet points for kvaliteten af kontakterne. Jo længere væk på jo lavere frekvenser, desto flere points.
- Det er sjovt. Det har næsten elementer af computerspil, hvor man får points fra hinanden og konkurrerer på venskabelig vis. Et eller andet sted er det jo også et positivt eksempel på, at man snakker med hinanden på kryds og tværs af landegrænser, siger Jan Thøgersen fra Stjær.
- Det fascinerende i det er også, at det er naturvidenskab. Først og fremmest hvordan man bygger stationer op, men også at man skal kende det univers, man opererer i.
Stjær er foran
I weekendens løb gjorde de lokale radioamatører blandt andet en indsats for at slå den gældende Danmarksrekord, ligesom der også var ytret forhåbninger om at slå Sverige. 
Det var ikke kun lokale radioamatører, der deltog i Stjær. Her var også besøg fra blandt andet Tyskland, England og Serbien. Det skyldes, at Stjærs fasciliteter på området er meget langt fremme set i forhold til mange andre steder.
Fem amatørradio-stationer var bemandet samtidigt, og der var højlydt reaktion og et "ding" med klokken, når det lykkedes at ramme et nyt land på en radiofrekvens. 
- Det kan f.eks. være, at det til Hawaii kun er muligt i en time at komme igennem på 7 MHz, og så er glæden jo stor, når det lykkes, forklarer Jan Thøgersen om de meget indforståede regler inden for radioamatør-hobbyen, der i øvrigt nyder god fremgang i øjeblikket. 
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block