Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Det gode sammenhold omkring musikken lyser ud af billedet fra klubben Kucheza i Åbyhøj, hvor musikinteresserede unge mødes. I baggrunden med solbriller ses Laura Teglbjærg fra Harlev. Hun er blandt de lokale unge som kommer i klubben.

Ungdomsliv anno 2017

Facebook, instagram og snapchat spiller en stor rolle i unges sociale liv, men traditionelle fritids-aktiviter dyrkes stadig.

Af Mathilde Grassmé Solberg, erhvervspraktikant

Alderen for børns debut på de sociale medier bliver stadigt lavere. Det kan have en negativ effekt, der gør at barndommen ikke længere er som "den plejede at være". 

Unge har aldrig været mindre sammen med deres venner end de er nu. Fodboldtræning, og fantasiens uendelige lege bliver nu erstattet af facebook, instagram og snapchat.

Men ikke alle glemmer værdien af at have "traditionelle" fritidsinteresser. 

Udlever musikdrømme

Eksempelvis dyrker 14-årige Laura Teglbjærg fra Harlev sin musikinteresse i klubben Kucheza i Åbyhøj.

»Jeg bruger min tid på Kucheza, først og fremmest fordi jeg elsker musik i en sammenhæng hvor man er flere sammen, og hvor man får lov til at prøve lidt af hvert,« siger Laura Teglbjærg.

Kucheza er en klub i Åbyhøj, hvor de unge kan udleve deres vildeste musikdrømme, og samtidig bygge broer til andre unge med samme interesse.

Laura oplever, at det har gjort en forskel for hendes sociale liv, fordi hun er blevet åben overfor forskellige typer af mennesker.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 13. juni 2017