Flot VM-indsats af springer fra Harlev

Image
Flot VM-indsats af springer fra Harlev
Udspringeren Martin Bang Christensen fra Harlev tog for nylig afsked med juniorrækkerne. I næste måned i Rostock debuterer han som senior.
Udspringeren Martin Bang Christensen fra Harlev kan se tilbage på et vellykket første møde med den jævnaldrende verdenselite.
Den 18-årige ESAA-elev (ungdomsuddannelse for elitesportsudøvere) på HHX i Viby tog velforberedt til Rusland for at deltage i verdensmesterskaberne for juniorer i udspring.  
Martin Bang Christensen skulle deltage i konkurrencer på 1-meter og tårn individuelt og syncro på 3-meter.
Første konkurrence var spring fra 1 meter, hvor det blev en 18. plads. Martin viste stor stabilitet, men manglede de sidste marginaler i de svære spring og landede derfor uden for de 12 første, som gik videre til finalen. 
Næste konkurrence var syncrospring fra 3-meter. Selvom Martin og makkeren Andreas Larsen fra Lyngby kun har trænet sparsomt sammen og kun i to år, så tidligere konkurrencer vist, at de to har stort potentiale i syncrospring. Martin og Andreas sprang en flot serie og sluttede på en bemærkelsesværdig 8. plads, bl.a. foran USA og Mexico.
Den sidste konkurrence var spring fra tårn, som er Martins favorit. Igen viste han stor stabilitet og scorede 451,60 point, hvilket rakte til en plads som nummer 16. På ny var det de små marginaler på to af springene, der afskar Martin fra finaledeltagelse. En score på blot +0,5 point ville have sendt ham i finalen. 
»Martin var lidt skuffet, men det var en flot placering foran deltagere fra så store udspringsnationer som Australien og Mexico. Vi skal huske på, at Martin ikke har mulighed for at træne springene hver uge, da den nærmeste 10 meter platform til træning er i København,« siger træner, Claus Friislund.
Verdensmesterskabet var Martins sidste juniorkonkurrence. Nu er han tilbage til træningen i AGF Udspring i Lyseng, hvor der skal læres nye spring. 
De første udfordringer som seniorspringer møder Martin i  slutningen af februar i Rostock, hvor han skal deltage i et stort internationalt Grand Prix-stævne. 
Martins mål i 2017 er at kvalificere sig til verdensmesterskaberne, som afholdes i Ungarn i juli måned.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block