Galten FS' U18-fodboldpiger er jyske mestre

Image
Bagerst fra venstre: Lene Kristensen, Josephine Nielsen, Emilie Kallesøe, Annika Behrendt, Nathalie Østergaard, Helena Gosvig, Nanna Davidsen, Jennifer Nicolaisen, Helene Sivertsen og Johnny Rasmussen.
Forrest fra venstre: Sanne Kristensen, Sissel Thejl, Laura Werge, Simone Bak, Eva Helgadottir og Louise Madsen.
På billedet mangler Maja Lyder, Steffanie Nicolaisen og Julie Lassen, som blev skadet i turneringen og derfor ikke kunne være med.
Galtens U-18 piger (B) har spillet en fantas-tisk sæson, som i fredags kulminerede med finalen om det jyske mesterskab.
Forinden havde holdet vundet deres pulje – som ubesejrede – med 28 point og en målscore på 44-9.
Pigerne – og nok mest trænerne – synes, at det til tider var udfordrende med afbud til kamp og træning på grund af uddannelsesrelaterede ting, familiearrangementer og lignende. Holdet skylder derfor en stor tak til efterskolepigerne, “gamle” spillere og u15-pigerne.
Galtenpigernes første “knald eller fald”-kamp, var kvartfinalen, skulle blev spillet mandag d. 25/6 i Ryomgård mod Kolind/Midtdjurs. Det blev en noget rodet affære, hvor Kolind/Midtdjurs kom foran 1-0 før Galten fik scoret det udlignende mål  kort før pausen. I 2. halvleg havde Galten-pigerne genvundet troen på en sejr og slutresultatet blev 4-1.
I onsdags gjaldt det semifinalen på hjemmebanen Klank mod Bramming. Det var til dato den største udfordring med hensyn til holdopstilling, da 9. klasserne havde dimission samme aften. Trænerne måtte derfor bede de tidligere nævnte piger om hjælp.
Pigerne spillede en god 1. halvleg, kom i 2. halvleg foran 3-1, blev presset af bramming der reduderede til 3-2 to minutter før tid reducerede Bramming og arbejdede hårdt for udligningen, men Galten holdt stand.
Fredagens finale mod Vesthimmerland var henlagt til neutral bane i Havndal.
Pigerne var i højt humør og glædede sig til kampen. Selv om de fleste af Vesthimmerlands spillere var fysisk større end Galtens spillere, så tog det ikke modet fra dem.
De første 15-20 minutter havde Galten mange chancer, men fik kun udnyttet den ene til  1-0 føring efter ca. 10 minutter.
I 2. halvleg fortsatte mønstret fra 1. halvleg og resulterede i en scoring til 2-0 - kampens endelige resultat.
Med en superafslutning på en god sæson, med et godt sammenhold og et godt socialt netværk, siger holdet farvel til den ene træner og årgang 94, men velkommen til årgang 97, nye trænere og lige så mange gode oplevelser og præstationer.