Image
Mette Petersen, der med et fadfuld jordbærkager, tog dommerne med storm og vandt guld ved DM i chokolade i København
Kok fra Restaurant Lillering Skov kan nu bryste sig af en DM-titel.
27-årige Mette Petersen blev udlært kok med sølvmedalje, som er den højest opnåelige udmærkelse. Nu er hun i lære som konditor på Restaurant Lillering Skov, og vandt i lørdags guld ved DM i chokolade for kokke, der foregik på Chokoladefestivalen i København.
Konkurrenceopgaverne bestod i, at hver deltager skulle lave en chokoladedesserttallerken, hvori der indgik tre hovedelementer. Desserten skulle afleveres til 4 couverter. Desuden skulle der også produceres 2 stk. 8 personers chokoladekager til bedømmelse. Deltagerne blev blandt andet bedømt ud fra smag, sværhedsgrad, idé og kreativitet.
Mette har øvet sig hele vinteren på at finde og perfektionere de rigtige smage og konsistenser til desserterne og kagerne. Dette har kostet mange timer af fritiden, men det betyder ikke meget for Mette, da hun ser det som sin hobby at arbejde med desserter, kager og mad.
I sit daglige virke som konditorelev hos Restaurant Lillering Skov er Mette vant til, i samarbejde med sine kolleger, at lave store flotte bryllupskager, desserter, festkager og kæmpe dessertbuffetter til flere hundrede personer.
Har man lyst til at smage Mettes vinderdessert, er der mulighed for dette i juni måned. Her vil Mette hver anden torsdag stå for det nye tiltag ”elevaften” i ‘gastronomisk legeplads’ på Restaurant Lillering Skov. Her vil Mette kreere en treretters gourmetmenu, der vil blive afsluttet med hendes vinderdessert fra Danmarksmesterskabet.
Del på
27-årige Mette Petersen blev udlært kok med sølvmedalje, som er den højest opnåelige udmærkelse. Nu er hun i lære som konditor på Restaurant Lillering Skov, og vandt i lørdags guld ved DM i chokolade for kokke, der foregik på Chokoladefestivalen i København.
Konkurrenceopgaverne bestod i, at hver deltager skulle lave en chokoladedesserttallerken, hvori der indgik tre hovedelementer. Desserten skulle afleveres til 4 couverter. Desuden skulle der også produceres 2 stk. 8 personers chokoladekager til bedømmelse. Deltagerne blev blandt andet bedømt ud fra smag, sværhedsgrad, idé og kreativitet.
Mette har øvet sig hele vinteren på at finde og perfektionere de rigtige smage og konsistenser til desserterne og kagerne. Dette har kostet mange timer af fritiden, men det betyder ikke meget for Mette, da hun ser det som sin hobby at arbejde med desserter, kager og mad.
I sit daglige virke som konditorelev hos Restaurant Lillering Skov er Mette vant til, i samarbejde med sine kolleger, at lave store flotte bryllupskager, desserter, festkager og kæmpe dessertbuffetter til flere hundrede personer.
Har man lyst til at smage Mettes vinderdessert, er der mulighed for dette i juni måned. Her vil Mette hver anden torsdag stå for det nye tiltag ”elevaften” i ‘gastronomisk legeplads’ på Restaurant Lillering Skov. Her vil Mette kreere en treretters gourmetmenu, der vil blive afsluttet med hendes vinderdessert fra Danmarksmesterskabet.