Herskindskolen ruster sig imod mobning

Image
Herskindskolen ruster sig imod mobning
»Ved at underskrive denne antimobbestrategi forpligter vi os til at medvirke aktivt til at fremme elevernes sociale trivsel og modvirke mobning på vores skole«. Med den erklæring blev der forleden skrevet under på Herskindskolens nye antimobbestrategi. På billedet ses fra venstre Mette Sønderskov, Eja Lund, Kim Sørensen og Anders Lemming.
Ønsket om at forebygge mobning og fremme elevernes sociale trivsel har fået Herskindskolen til at gribe til handling. De har nu underskrevet en anti-mobbestrategi. 
»Vi vil sikre, at alle børn trives og føler sig godt tilpas på skolen«. 
Det er formålet med Herskindskolens nye tiltag: en antimobbestrategi. 
- Herskindskolen er en skole med god trivsel, og det skal den gerne blive ved med at være. Derfor har vi mandag den 27. august officielt underskrevet skolens antimobbestrategi, fortæller skolens leder Kim Sørensen.
Det skete til en samling, hvor hele skolen overværede ceremonien. Efter at have sunget en fællessang præsenterede skoleleder Kim Sørensen den nye antimobbestrategi.
Her blev der fokuseret på blandt andet formål, forebyggelse og indgriben. 
- Det er vigtigt, at vi fokuserer på trivsel, og at vi griber ind i tide overfor mobning. Herskindskolen vil hvert år undersøge graden af mobning, så vi får så god en skole som muligt, og hvor det er rart at være for alle, siger Kim Sørensen.
Respekt og accept
Efter præsentationen blev strategien underskrevet af skoleleder Kim Sørensen, formand for skolebestyrelsen, Eja Lund, formand for pædagogisk råd, Mette Sønderskov, sikkerhedsrepræsentant Jette Liborius og elevrådsformand Anders Lemming.
I forebyggelsen af mobning tager strategien udgangspunkt i vigtigheden af, at man i omgangen med andre børn og voksne vægter respekten for og accepten af hinanden meget højt.
Antimobbestrategien omhandler blandt andet socialtræning allerede fra børnehaveklassen, og at der laves spilleregler i samråd med forældrene ud fra gensidige forventninger. Endelig skal såkaldte trivselsambassadører medvirke til at fremme trivslen og til, at der skabes dialog blandt forældrene om kulturen og trivslen i de enkelte klasser. 
Årlig evaluering
Herskindskolen vil fremover rette fokus mod de eventuelle problemer med mobning ved hjælp af et spørgeskema, som skolens elever skal udfylde en gang om året.
Om den nye strategi bærer frugt vil blandt andet vise sig i efterårets tilsvarende undersøgelse.  
- Vi ser frem til at få nogle positive besvarelser, når eleverne skal forholde sig til trivsel senere på året, siger Kim Sørensen.
Alle kan nu læse antimobbestrategien på skolens hjemmeside.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block