Skanderborg Kommune har ekstraordinært givet støtte til fem lokale projekter, der kan gavne klimaet og inspirere til mere grøn omstilling.
En bogudgivelse, en skolehave, to køkkenprojekter og en workshoprække med fokus på genbrugslækre hjem. Sådan har en ekstraordinær pose penge fra Skanderborg Kommunes klimapulje netop fordelt sig til borgere med grønne visioner.
Klimapuljen, der blev uddelt første gang i foråret 2021, og som er en del af kommunens handleplan for mere grøn omstilling, åbner egentlig kun én gang om året. Men i 2021 valgte det politiske udvalg, som forvalter puljen, at lave en ekstra ansøgningsrunde for at booste den nystartede ordning.
»Vi ved, at der rundt om i kommunen findes masser af gode ideer og spirende løsninger på nogle af tidens klimaudfordringer, og med Klimapuljen har vi mulighed for at hjælpe nogle af dem økonomisk på vej. For at synliggøre den mulighed for borgere, erhvervsliv og foreninger, valgte vi at sætte puljen i spil to gange i dens første leveår,« fortæller udvalgsformand Claus Leick.
Projekter støttet af Klimapuljen
Pia Lund Nielsen har modtaget 50.000 kroner til udgivelse af bogen "1 år for klimaet".
Stine Drøgemüller har modtaget 30.000 kroner til udvikling og afholdelse af fire borgerinddragende workshops om upcykling af møbler og interiør under arbejdstitlen "Makram et hjem".
Truels Truelsen, STU (Særligt Tilrettelagt Uddannelse i Skanderborg), har modtaget 50.000 kroner til etablering af en permahave på STU, som kan anvendes af skolens køkken, til daglig undervisning og på sigt som besøgshave.
Madfærd og Mie Reihs har modtaget 181.580 kroner til mindre madspild og mere økologi og 100% genanvendelse af emballage på Mølleskolen i Ry.
Jette Boye Petersen har modtaget 120.000 kroner til kurser i plantebaseret kost til erhvervskøkkener.
I alt er nu 14 klimaprojekter sat i gang i Skanderborg med støtte fra Klimapuljen. I denne omgang blev der uddelt godt 400.000 kroner. Klimapuljen åbner næste gang til oktober.