I forbindelse med koncerten med Almost Irish forleden havde Bio Husets musikkoordinator spurgt Pip Steen og Penny Steffensen, om de ville anmelde koncerten. En nærliggende tanke da de begge oprindeligt er fra det britiske om end de har boet i Danmark i 40 år.
Af Pip Steen og Penny Steffensen
Tænk engang, at det kan lade sig gøre.
Takket være de frivillige bag Bio Huset kan man en helt almindelig onsdag aften, til en helt overkommelig pris, komme til forrygende arrangementer lige udenfor ens egen dør. Her kan man løbe på vennerne, sætte sig i de gode stole, nyde et lille glas (for man skal jo ikke engang køre) og opleve noget nær en helt privat koncert.
I onsdags var det ”Almost Irish”, der gæstede byen. Fire velspillende, ydmyge og lune brødre gav os en ganske fornøjelig aften - det eneste der manglede var en "draught Guinness".
Scenen var udsmykket med et imponerende udvalg af traditionelle irske instrumenter – guitarer, banjo, mandolin, bouzouki, violin – som røg ind og ud af hænderne, og blev suppleret med det smukkeste, mest længselsfulde og totalt irske fløjtespil fra bror nr. 2, Alexander.
Storebror Rasmus roste ham også som den bedste fløjtespiller der fandtes – i familien. Der kan dog ikke være mange der kan matche ham – heller ikke udenfor familien.
Måske kunne man have savnet lidt percussion – en bodhran eller lidt ”bones”, men Rasmus viste sig også at være fod-virtuos, og klarede både rytme og ”drone” via fødderne.
Smuk klang og flotte harmonier
Brødrenes sangstemmer passede naturligt nok rigtig godt sammen og lød helt igennem irske - smuk klang, overbevisende irsk udtale og flotte harmonier - især fra Rasmus og bror nr. 3 Lukas.
Der var både viser og ...