Gyvelhøjskolen gik baglæns mod mobning

Image
Elever fra Gyvelhøjskolen i færd med at tilbagelægge en kilometer rundt om skolen, gående baglæns.

Forbipasserende omkring Gyvelhøj-skolen i Galten fik i tirsdags anledning til at trække på smilebåndet.

På en rundstrækning omkring skolen, via Røddikvej og Skolevej, kunne man se elever og lærere gå baglæns over cirka en kilometer.

Anledningen var langt mere alvorlig end det morsomme scenarie. Det handlede nemlig om at vende mobning ryggen.

Skolen havde den pågældende dag besøg af Nicolai Aagaard fra Helsingør. Igennem et år vil han vende mobning ryggen ved at gå baglæns. Han er startet i Skagen, og satser på at gå baglæns gennem Danmark – i alt 2500 kilometer. Den 8. marts var turen altså kommet til Galten i Nicolais tour de force i bestræbelserne på at sætte fokus på psykiske lidelser, og på hvad mobning kan gøre ved mennesker.

Tankevækkende oplæg

Først gik eleverne baglæns. Dernæst lyttede eleverne til et oplæg om, hvordan Nicolai Aagaard, der lider af sygdommen tourette, selv har oplevet at blive mobbet. Derefter gik eleverne atter baglæns.

»Nicolai fortalte om tourette; hvordan han får tics, som er ufrivillige bevægelser og lyde. Han kommer til at sige ord, som sårer andre. Det kan være frække ord, racistiske ord og fjollede ord. Det kan også være lyde. Nicolai har oplevet meget mobning og han har også fået tæv,« berettes der på Gyvelhøjskolens facebook-side.

»I starten syntes børnene det lød sjovt og grinede højlydt, når Nicolai sagde ord helt udenfor kontekst, men ret hurtigt var det ikke i fokus mere. Nicolai fortsatte med at tale om, at mobning i dag desværre ikke som tidligere stopper, når man kommer hjem. Mobning fylder meget på sociale medier – og det er døgnet rundt.«

Efterfølgende var der flere fra mellemtrin og udskolingen der atter var klar på at gå baglæns med Nicolai, da de fik tilbuddet.

»Alt i alt et anderledes arrangement, som børnene helt sikkert husker,« lyder det fra skolen.

»Vi har en fortløbende indsats for at sikre fællesskaber, som alle kan være med i – og baglæns mod mobning passer som fod i hose i den vedvarende dagsorden og indsats for bedre trivsel og sunde fællesskaber,« siger skoleleder Pia Weedfald Hansen.

Læs Galten Folkeblad 16. marts 2022

Del på
John Frandsen

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block