En kage kaldet Grøn Genfødsel sikrede Restaurant Lillering Skovs daglige leder Brian Brøckner sejren i konkurrencen Lækkerier Prisen 2020.
Restaurant Lillering Skov har igen gjort sig bemærket blandt de førende indenfor branchen.
Konditorchef og daglig leder på Restaurant Lillering Skov, Brian Brøckner, vandt i forrige weekende en kagekonkurrence Lækkerier Prisen 2020, som blev afholdt ved den årlige Chokoladefestival i København.
Brians kage, som han har døbt Grøn Genfødsel, er inspireret ud fra hans minder og oplevelser fra sin tid som ung i Australien.
Kagens smag er bygget op på en kakaomørdejs bund, med mousser af mørk chokolade og nougat, samt med midte af citronmarmelade på bund af pistacie.
De fire deltagere i konkurrencen var alle inviterede, og blandt de førende indenfor branchen. Brian vandt overlegent mens Line Gorm Schmidt, som er tidligere konditorelev på Restaurant Lillering Skov, løb med andenpladsen.
Ifølge Brian Brøckner kan de kreative overvejelser bag kage henføres til hans tid i Australien.
»Som ganske ung oplevede den smukke grønne natur. Så når jeg hører, at store grønne skove og beplantningsarealer er nedbrændt gør det noget ved mig. Samtidig ved jeg at det er begyndelse af en ny beplantning, som måske ændrer skoven og skovbundens udseende. Derfor har jeg valgt at min kagestativ skulle laves af sorte (forkullede) trægrene, som symboliserer nedbrændte skove. På toppen af disse er de grønne kager, som symbol på en genfødsel af nye plantevækster,« forklarer Brian Brøckner.
Læs Galten Folkeblad 11. marts 2020