Lokale skoleelever stikker en finger i jorden

Image
Eleverne ser og mærker uddannelserne på egen krop. Foto: Ungecenteret Skanderborg

Knap 100 elever fra Skovbyskolen og Herskind Skole prøver sig af som anlægsgartnere, landmænd og skovteknikere i et par dage. Det sker som led i projektet 'Unge i praksis', der skal støtte de unge i at vælge en erhvervsuddannelse.

Skolebøger og tavle er i disse uger skiftet ud med skruemaskine og tommestok for 96 skoleelever fra Skanderborg Kommune.

Fire 7. klasser fra Skovbyskolen og Herskind Skole deltager nemlig i projektet Unge i praksis. I hold bruger eleverne fra henholdsvis mandag og torsdag to dage på Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder, hvor de – udover en grundig introduktion til stedet, rammerne og mulighederne – selv skal i værkstedet og lave en konkret opgave, der relaterer til uddannelserne på stedet.

»Vi taler ikke ispinde, piberenserne og limpistoler, men rigtigt håndværktøj, tømmer og jordarbejde. Vi har allieret os med faglærere fra ungdomsuddannelsen, som til hverdag underviser fremtidens anlægsgartnere, skovteknikere, væksthusgartnere, landmænd osv.,« siger Michael Møller, projektleder for Unge i praksis.

Han forklarer, at der også er lagt vægt på, at eleverne skal kunne se koblingen til deres grundfag, så eksempelvis matematik bringes i anvendelse på en praktisk måde undervejs.

Oplever fagene på egen krop

Formålet med Unge i praksis er understøtte de unges nysgerrighed på uddannelse og arbejdsliv, gennem praktiske oplevelser på en ungdomsuddannelse og i en virksomhed.

»Man får ikke en særligt god fornemmelse af en anlægsgartners arbejde ved at læse om det i en bog. Det gør man ved selv at se, lugte og mærke nogle af arbejdsopgaverne. Derfor foregår Unge i praksis uden for skolens vante rammer. Vi håber, at det kan give de unge mennesker nogle uddannelsesmuligheder, de måske ikke havde tænkt på i første omgang,« siger Michael Møller.

Dagsbesøg hos AVK

Efter de to dage på Jordbrugets Uddannelsescenter venter der senere et dagsbesøg på AVK i Skovby. Her er der lagt op til en kombination af praktik og virksomhedsbesøg, så eleverne også her oplever de mange forskellige muligheder for uddannelser og jobs.

Forud for besøgene hos Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder har eleverne haft besøg af en uddannelsesvejleder i klassen, der har introduceret eleverne til dagene og forløbet i ”Unge i praksis”, så der skabes en sammenhæng mellem uddannelsesvejledning, brobygning og virksomhedsbesøg/praktik på AVK.

Unge i praksis er et nationalt projekt finansieret af Tietgenfonden.

Læs Galten Folkeblad 16. marts 2022

 

 

Del på
Galten-Skovby Forårsmesse

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block