Indtil videre står 54 personer klar til at bidrage i hjemmeplejen og på Skanderborg kommunes plejecentre, hvis det skulle blive nødvendigt.
Sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, sosu-assistenter og sosu-hjælpere har meldt sig til det nødberedskab, som Skanderborg Kommune arbejder med at etablere i disse dage.
Både tidligere ansatte, lokale sosu-elever og nuværende medarbejdere fra forskellige områder står klar til at give en hånd med, og de bliver nu omhyggeligt registreret.
I alt har 54 personer meldt sig.
»Det er dejligt, at så mange gerne vil hjælpe her i denne ekstraordinære situation. Opfordringen til at træde ind i nødberedskabet er blevet rigtig positivt modtaget både af tidligere ansatte og af vores kolleger på andre fagområder,« siger koncernchef for ældre- og handicapområdet Lis Kaastrup
Vigtigt nødberedskab
Nødberedskabet er vigtigt, fordi kommunens plejecentre og hjemmepleje kan komme under pres i takt med at corona-epidemien tager til i de kommende uger. Medarbejdere kan blive syge, og der kan blive behov for ekstra personale til at pleje de borgere, som udskrives fra regionens hospitaler, fordi der skal være plads til patienter med COVID-19.
»Indtil videre har vi godt styr på situationen. Der bliver gjort en rigtig stor indsats blandt vores ledere og medarbejdere - både i forhold til at prioritere ressourcerne, så de kan strækkes ud og i forhold til at passe på, så smitten ikke i breder sig. Alligevel kan vi få behov for at aktivere nødberedskabet på et tidspunkt,« fortæller Lis Kaastrup.
Vigtigt at afstemme forventninger
I Fagsekretariatet Ældre og Handicap tager man en samtale med alle, som melder sig til jobbanken.
»Det er vigtigt, at vi på forhånd har afstemt forventningerne, så vi ved, hvilke situationer medarbejderen kan håndtere og ønsker at blive sat i. Derfor tager vi en personlig snak med alle på listen. Alle får udfyldt et personligt stamkort med deres kompetencer, og vi afdækker, hvad de konkret kan byde ind med i forhold til pleje. Indtil videre har det været nogle rigtige gode samtaler,« fortæller uddannelseskonsulent Rie Eberhard Steen.
De medarbejdere, som har behov for at blive lidt klogere på de praktiske opgaver tilbydes en dag i praktik.
Hvis du har en sundhedsuddannelse og lyst til at være en del af Skanderborg Kommunes nødberedskab, så kontakt Rie Eberhard Steen på 2371 4878 eller Vibeke Hjort Henningsen på 8794 7432.