Pandekager med masser af grønkål. Det er god mad for en frisk spejder. Især, hvis man selv har tilberedt dem.
DDS-spejderne i Galten fik noget af en oplevelse, da Landbokvinderne fra Familieudvalget under Landbrug & Fødevarer læssede meterlange grønkåls- og rosenkålsstokke af udenfor klubhuset.
Børnene er slet ikke vant til at se kål på den måde, frisk fra marken og slet ikke selv at skulle stå for tilberedningen af kålen.
Men, man er ikke spejder for ingenting, så alle gik på med krum hals og fik plukket, hakket og snittet og lavet forskellige retter med kål – og her blev især de særlige kålpandekager et stort hit. Når kål serveres på den måde kan alle være med.
»Kål er dekorativt og meget spændende at se på og det er en grøntsag vi sagtens kan spise mere af om vinteren,« siger Anette Thomsen, næstformand i Familieudvalget, Landbrug & Fødevarer om baggrunden for projekt ”Hvordan får du kål på stokken?” og besøget hos spejderne.
Hun fortæller, at børnene gjorde store øjne, da de opdagede, at kålstokkene næsten var lige så høje som dem selv.
»Det var dejligt at se, at spejderne faktisk godt kunne lide kålen, når den lå på tallerkenen i forskellige retter, de selv havde lavet. Som forældre skal vi nok ikke være så bange for at have kål med på menuen. Det er trods alt en sund, dansk grøntsag om kan benyttes til rigtig mange spændende retter.«