Ved en caféaften fredag d. 13. marts kl. 19.30 i sognehuset i Framlev kan man blive klogere på digterpræsten Kaj Munk.
Per Stig Møller, tidl. folketingsmedlem og litterat, har skrevet bogen ”Kaj Munk”. Han vil på baggrund af bogen og sin store viden om Kaj Munk fortælle om Munks liv og den tid, han levede i. Om hans opvækst på Lolland, studielivet i København, ægteskabet med Lise Munk, præste- og familielivet i Vedersø, teaterkarrieren og meget mere.
Kaj Munk var en af de første til at afvise samarbejdspolitikken, og i mange år stod han alene med det synspunkt. Han blev den samlende figur for modstandsbevægelsen i Danmark. Et engagement der kostede ham livet.
Den 4. januar 1944 blev han hentet i præstegården ved Vedersø af Gestapo og kørt til Hørbylunde ved Silkeborg, hvor han blev likvideret.
»Kaj Munk stemplede Besættelsen som en skamplet på Danmark, som det var folkets opgave at vaske af gennem sabotage og selvopofrelse. Dermed blev Kaj Munk modstandskampens personifikation, både i befolkningens og i besættelses-magtens øjne. Der var modstandsvilje i Kaj Munk fra første færd,« fortæller Per Stig Møller i sin på alle måder store biografi.
Kaj Munk blev født i 1898 i Maribo, hans far døde pludseligt, og hans mor blev ramt af en dødbringende tuberkulose, som hun forsøgte at smitte sin femårige dreng med. Så ville han slippe for en skæbne som forældreløs. Men Kaj var sejlivet og blev adopteret af et kærligt ægtepar med efternavnet Munk, der ofrede deres beskedne opsparing på at gøre den begavede dreng til teolog.
Alle er velkomne til foredraget, og det er gratis at deltage.
Per Stig Møller gæster 13. marts sognehuset i Framlev.