Foreninger, landsbyer og ungdomsuddannelser kan nu få hjælp til den grønne omstilling fra Skanderborg Kommunes Klimakaravane
Både unge, ældre og familier var blandt de i alt 120 deltagere, som i januar og februar deltog i Klimakaravanen til en aften i den grønne omstillings tegn, arrangeret af Skanderborg Kommune og Skanderborg Bibliotekerne.
I løbet af nogle timer fik deltagerne indsigt i, hvilke tiltag kommunen gør for klimaet – og hvad man selv kan gøre, så det kan mærkes på miljøet.
»Det har været en fantastisk aften, hvor vi er blevet klogere på, hvordan det står til med klimaet i vores nærområde. Men det allerbedste er, at vi får brugbare klimaløsninger med hjem. Vi er f.eks. blevet overraskede over, hvor meget det batter at lave få ændringer, når vi laver aftensmad,« siger en af deltagerne Jonas Olsen.
Med en CO2-regnemaskine udarbejdet af Vanebrudspalæet i Aarhus, bliver Klimakaravanens deltagere guidet igennem et digitalt værktøj, hvor man med enkelte klik kan se, om man sparer mest CO2 ved at spise mindre kød, tage kortere bade, ændre på sin transport eller indkøb af tøj.
Vil ud til landsbyer og ungdomsuddannelser
»Det vil være oplagt, hvis Klimakaravanen kan komme ud helt lokalt til de mindre landsbyer. Jeg kan se en fordel ved, at man samler borgere i mindre fællesskaber, så vi efterfølgende kan tale med hinanden, fortsætte inspirationen og holde hinanden lidt oppe på dupperne i forhold til at nå vores grønne mål,« lyder et ønske fra Jonas Olsen.
Ifølge Maria Molde, klimamedarbejder i Skanderborg Kommune, er Jonas heldigvis ikke den eneste.
»Mange har efterspurgt flere arrangementer af samme slags med endnu mere oplysning om korrekt affaldssortering, klimavenlig mad og CO2 udledninger fra private vaner i det hele taget. Deltagerne har virkelig været engagerede og givet udtryk for, at det netop er de håndgribelige tips og tricks i hverdagen, de fleste savner,« siger Maria Molde.
Derfor er hun også glad for at kunne afsløre, at Klimakaravanen heldigvis er klar igen efter skolernes sommerferie til at besøge forsamlingshuse, foreninger, ungdomsuddannelser eller andet.
Skriv eller ring til Maria Molde på maria.molde@skanderborg.dk/87 94 77 14, hvis I kunne tænke jer at få Klimakaravanen på besøg. Det er gratis.