Image
Seniorklubben fra Galten måtte se langt efter ris a la manden ved julefrokosten i sidste uge. Men det var gæsterne ikke kede af.
Seere som har fulgt diverse konditorprogrammer på TV har erfaret, at det ikke skorter på fantasien når ikke kun den søde tand, men også synssansen skal behages.
Det gælder også hos lokale Restaurant Lillering Skov og da man i sidste uge havde Senior-klubben i Galten til julefrokost var husets traditionelle ris a la mande erstattet af et spiseligt juletræ til kaffen.
Hver julekugle på træet var en kage bestående af en schwarzwälder kirsch (oprindelig en tysk kage bestående af chokoladebund, kirsebær broken gel, og lys chokolademousse). Kagerne er overtrukket med henholdsvis chokolade og glace.
»Idéen kommer af en naturlig gastronomisk udvikling. Hvordan gør man tingene bedre? Hvordan skaber man en wow-effekt? Det gør man ved at genskabe noget man kender og kan relatere til. Inspiration kommer af vores omgivelser her på Restaurant Lilleringskov, vi har fine træer i alle faconer og størrelser, og derfor kommer idéen til træet naturligt,« fortæller restauratør Heine Schriver.
Afsættet til det spiselige juletræ stammer fra en af restaurantens elevaftener, hvor eleverne har lavet en julekugle. Og kan man lave en julekugle kan man også lave træet det hænger på.
»Brian Brøckner og to af hans, elever, Vi Nguyen og Anne Olsen har derfra kreeret videre, og fundet frem til dette værk. Træet i sig selv er 150 cm højt, og på et bord rammer det 240 cm,« fortæller Heine Schriver.
Alt er spiseligt
Pånær stativet er alt på træet spiseligt, fra brunkagen kuglerne står på, til løkken de hænger i.
»Da alting er hjemmelavet fra bunden tager det lidt tid. Vi har lavet træet henover et par dage, men sammenlagt har det taget cirka 15 timer,« fortæller Heine Schriver.
Og prisen? - Juletræeet kan købes for 5000 kroner og ifølge Restaurant Lillering Skov er der nok kage til 75 mand i juletræet.
»Vi har allerede solgt træet til flere forskellige selskaber, blandt andet større dessertborde og julefrokoster,« fortæller Heine Schriver og tilføjer, at juletræet kan designes efter kundes ønsker, i forhold til smag, udseende osv.
Læs Galten Folkeblad 12. december 2017
Del på
Seere som har fulgt diverse konditorprogrammer på TV har erfaret, at det ikke skorter på fantasien når ikke kun den søde tand, men også synssansen skal behages.
Det gælder også hos lokale Restaurant Lillering Skov og da man i sidste uge havde Senior-klubben i Galten til julefrokost var husets traditionelle ris a la mande erstattet af et spiseligt juletræ til kaffen.
Hver julekugle på træet var en kage bestående af en schwarzwälder kirsch (oprindelig en tysk kage bestående af chokoladebund, kirsebær broken gel, og lys chokolademousse). Kagerne er overtrukket med henholdsvis chokolade og glace.
»Idéen kommer af en naturlig gastronomisk udvikling. Hvordan gør man tingene bedre? Hvordan skaber man en wow-effekt? Det gør man ved at genskabe noget man kender og kan relatere til. Inspiration kommer af vores omgivelser her på Restaurant Lilleringskov, vi har fine træer i alle faconer og størrelser, og derfor kommer idéen til træet naturligt,« fortæller restauratør Heine Schriver.
Afsættet til det spiselige juletræ stammer fra en af restaurantens elevaftener, hvor eleverne har lavet en julekugle. Og kan man lave en julekugle kan man også lave træet det hænger på.
»Brian Brøckner og to af hans, elever, Vi Nguyen og Anne Olsen har derfra kreeret videre, og fundet frem til dette værk. Træet i sig selv er 150 cm højt, og på et bord rammer det 240 cm,« fortæller Heine Schriver.
Alt er spiseligt
Pånær stativet er alt på træet spiseligt, fra brunkagen kuglerne står på, til løkken de hænger i.
»Da alting er hjemmelavet fra bunden tager det lidt tid. Vi har lavet træet henover et par dage, men sammenlagt har det taget cirka 15 timer,« fortæller Heine Schriver.
Og prisen? - Juletræeet kan købes for 5000 kroner og ifølge Restaurant Lillering Skov er der nok kage til 75 mand i juletræet.
»Vi har allerede solgt træet til flere forskellige selskaber, blandt andet større dessertborde og julefrokoster,« fortæller Heine Schriver og tilføjer, at juletræet kan designes efter kundes ønsker, i forhold til smag, udseende osv.
Læs Galten Folkeblad 12. december 2017