21-årige Sophia Rosa Antorini fra Herskind gik hele vejen ved DM i Skills og blev hædret som Danmarks bedste kokkeelev.
Det kan godt være at Herskind ikke syner af meget på Danmarkskortet, men hvad angår dygtige lærlinge står byen stærkt i billedet.
Blandt de hædrede mesterlærlinge indenfor i alt 49 erhvervsuddannelser ved forrige uges DM i Skills, er de to hjemmehørende i Herskind.
I sidste uges blad omtalte vi entreprenørmaskinmekanikeren Jan Aggerholm Andersen.
For Herskind-områdets anden DM-vinder Sophia Rosa Antorini handler det ikke om store maskiner, men gryder og pander. Til daglig er Sophia nemlig kokkeelev hos Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg.
»Det var en rigtig god oplevelse at deltage. Selv om DM i Skills er en konkurrence, så havde vi et rigtig godt kammeratskab blandt deltagerne,« fortæller Sophia efter at være vendt tilbage til dagligdagen.
Hun kan se tilbage på et hektisk konkurrenceforløb.
»Der var supermeget fart på. Vi skulle tilberede både forret, hovedret til 12 kuverter, og dessert til fire kuverter på sammenlagt syv timer. Det kan godt være, at syv timer lyder som lang tid, men man skal huske, at der bruges mange forskellige teknikker, og der er fokus på både håndværket og temperaturen foruden at hygiejnen skal være i top, smagen skal sidde lige i skabet, samtidig med at der er så lidt madspild som muligt og det hele afleveres til tiden, Hvis man går bare to minutter over tid, så får man mange minuspoint,« forklarer Sophia.
Delvist bunden opgave
I DM-konkurrencen deltog 10 kokkeelever som repræsentanter fra landets forskellige erhvervsskoler. Den første dags konkurrence var at betragte som en semifinale. Her blev de 10 deltagere reduceret til fem inden den følgende dags finale.
»Til forret skulle vi ...