Image
Bagermester Niels Møller med et eksemplar af den i Skivholme og omegn så berømmede svesketærte. Han står for brødproduktionen på Kirkegyden 3, mens hans mor, Esther regerer i bagerbutikken på Ringvejen 1.
Er tænderne løbet i vand så kan nye svesketærte-bagere starte her.
I forbindelse med sidste uges omtale af nytårsfesten i Skivholme kirke og sognegård berettedes bl.a. om den svesketærte, der serveres ved dette årligt tilbagevendende arrangement - en kage som nærmest har opnået mytisk status.
Artiklen fik efterfølgende en læser til at skrive:
»Det ville da være en god idé, hvis I næste uge kunne bringe en opskrift på den berømmede svesketærte fra Skivholme.«
Det gør vi naturligvis gerne. I første omgang skulle det opklares, hvem kreatøren er, og den del kunne sognepræst Thomas Frøkjær bidrage til.
Leverandøren er nemligt Skovby Bageri. Men ville det over 100 år gamle bageri så afsløre "fabrikshemmeligheden" i form af en opskrift.
»Ja, gerne. Det er såmænd ikke så svært. Det er butterdej, nogle svesker og noget fløde,« siger bagermester Niels Møller og får det til at lyde så nemt.
Beredvilligt tilbød Niels Møller at udforme en almindelig husholdningsopskrift så interesserede kan forsøge sig med at gøre vidunderet efter. Alternativt tager Skovby Bageri formentlig gerne mod bestillinger på "den ægte vare".
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 27. januar 2015
Del på
I forbindelse med sidste uges omtale af nytårsfesten i Skivholme kirke og sognegård berettedes bl.a. om den svesketærte, der serveres ved dette årligt tilbagevendende arrangement - en kage som nærmest har opnået mytisk status.
Artiklen fik efterfølgende en læser til at skrive:
»Det ville da være en god idé, hvis I næste uge kunne bringe en opskrift på den berømmede svesketærte fra Skivholme.«
Det gør vi naturligvis gerne. I første omgang skulle det opklares, hvem kreatøren er, og den del kunne sognepræst Thomas Frøkjær bidrage til.
Leverandøren er nemligt Skovby Bageri. Men ville det over 100 år gamle bageri så afsløre "fabrikshemmeligheden" i form af en opskrift.
»Ja, gerne. Det er såmænd ikke så svært. Det er butterdej, nogle svesker og noget fløde,« siger bagermester Niels Møller og får det til at lyde så nemt.
Beredvilligt tilbød Niels Møller at udforme en almindelig husholdningsopskrift så interesserede kan forsøge sig med at gøre vidunderet efter. Alternativt tager Skovby Bageri formentlig gerne mod bestillinger på "den ægte vare".
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 27. januar 2015